Χαρά και ελπίδα στα παιδιά των εργαζομένων του Νεωρίου

Διάχυτη ήταν η συγκίνηση στο πρόσωπο των εργαζομένων του Ναυπηγείου Σύρου και των οικογενειών τους, στην αποψινή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, αφιερωμένη στα παιδιά τους.

Η εκδήλωση που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σύρου.

Μετά την παρουσίαση χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από την χορωδία του Ναού, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Αργυρίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Αντώνης Χατζαντώνης, ευχαριστώντας θερμά τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για τη συνεχή και άοκνη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του Ναυπηγείου και για τη σπουδαία αγάπης και αλληλεγγύης προς τους ίδιους και τα παιδιά τους. Τέλος, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και το Νεώριο να επαναλειτουργήσει σύντομα, φέρνοντας χαμόγελο στα χείλη όλων.

Με τη σειρά του, ο κ. Δωρόθεος, αφού υποστήριξε ότι σε μια μικρή κοινωνία οφείλουμε να σηκώνουμε τα βάρη των διπλανών μας στον ώμο μας, υπογράμμισε πως, η Εκκλησία σε όλη την πορεία της στέκεται δίπλα στον άνθρωπο, δίνοντάς του ελπίδα και δύναμη και δείχνοντάς τους τον τρόπο της επιτυχίας. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως, στόχος της εκδήλωσης ήταν να δώσει χαρά στα παιδιά των εργαζομένων, στα μάτια των οποίων βλέπουμε την ελπίδα για το αύριο.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ναού και προσέφερε δώρα στους εργαζομένους και τα παιδιά τους. 

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".