Εκδήλωση αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου για τα παιδιά των εργαζομένων του Νεωρίου

«Στα μάτια τους βλέπουμε την ελπίδα για το αύριο»

Χαρά και ελπίδα στα παιδιά των εργαζομένων του Νεωρίου, που από τον περασμένο Απρίλιο βρίσκονται σε κατάσταση αεργίας, προσπάθησε να δώσει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, μέσα από την εορταστική εκδήλωσης αγάπης που διοργάνωσε προς τιμήν τους στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο με έμπνευση και πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και τη συνεργασία της προσωρινής Διοίκησης του Ναυπηγείου.

Μετά τον χαιρετισμό του Εφημέριου του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτου Φραγκογιάννη, η Χορωδία του Αγίου Νικολάου παρουσίασε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους, ενώ ο μαέστρος της, Γιάννης Αργυρίου απέδωσε με την κιθάρα του παραδοσιακά τραγούδια της θάλασσας και της Ερμούπολης.

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεο Β’ ευχαρίστησε θερμά τόσο για τη σπουδαία αγάπης και αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους του Νεωρίου και τα παιδιά τους, όσο και για τη συνεχή και άοκνη συμπαράστασή του προς τους ίδιους, ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Αντώνης Χατζαντώνης. Τέλος, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και το Νεώριο να επαναλειτουργήσει σύντομα, φέρνοντας χαμόγελο στα χείλη όλων.

Μόνιμος συνοδοιπόρος στις προσπάθειες του Σωματείου

Μετά την ευλογία της παραδοσιακής Αγιοβασιλειόπιτας, ο Μητροπολίτης Σύρου, απευθυνόμενος στα παριστάμενα 150 παιδιά, κάθε ηλικίας, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία, στη δισχιλιετή εν χρόνω παρουσία της, πάντοτε βρέθηκε στο πλευρό του λαού, συμπορεύθηκε μαζί του στις δυσκολίες του και προσπάθησε να ανακουφίσει τον πόνο του και να καλύψει τις ανάγκες του. Τόνισε μάλιστα πως, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό το Ωμοφόριο του Αγίου Νικολάου αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της έμπρακτης αγάπης της τοπικής Εκκλησίας προς τα παιδιά των εργαζομένων στο «Νεώριο», υπενθυμίζοντάς τους ότι, ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι μόνιμο και αυτονόητο, όλα αλλάζουν και γι' αυτό θα πρέπει να διατηρήσουν ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία τους για το μέλλον.

«Ό,τι θέλουμε στη ζωή μας από δω και πέρα, θα το επιτυγχάνουμε και θα το κερδίζουμε με πολύ αγώνα και προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στα παιδιά, συμβουλεύοντάς τα να εκτιμούν όλα όσα τους προσφέρουν οι γονείς τους. «Πρέπει να τα σεβαστείτε, να τα κρατήσετε σαν φυλαχτό μέσα στην καρδιά σας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε όταν μεγαλώσετε, να γυρίσετε το χρόνο πίσω, να κοιτάξετε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάει το Ναυπηγείο, η τροφοδότρια δύναμη από την οποία ζείτε εσείς και οι οικογένειές σας και να καταλάβετε ότι και το πιο μικρό και ασήμαντο ήταν για εσάς πολύ μεγάλο και σημαντικό».

Αναφορικά με τις ενέργειες της προσωρινής Διοίκησης του Εργοστασιακού Σωματείου για την επαναλειτουργία του Νεωρίου, ο κ. Δωρόθεος, υπογράμμισε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα συνεχίσει να είναι συνοδοιπόρος σε αυτές τις προσπάθειες, φρονώντας ότι, το πιο καλό ναυπηγείο της Ελλάδας δεν πρέπει να κλείσει, γιατί αποτελεί έναν χώρο που δίνει δύναμη, μεγαλώνει τη σκέψη, γεννάει ιδέες και ζυμώνεται με την εξυπνάδα, την ευφυία και την εργατικότητα των Συριανών εργατών.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προσέφερε στα παιδιά, μαζί με το κομμάτι της Αγιοβασιλειόπιτας και τις πατρικές του ευχές, εικόνα του Αγίου Βασιλείου και μικρό χρηματικό δώρο. Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει τους Εφημέριους του Αγίου Νικολάου για την επιμέλεια της εκδήλωσης, αλλά και τα μέλη της Χορωδίας του, η οποία την πλαισίωσε μουσικά.