Ακινητοποίηση και μεταφορά πλοίου με φορτίο, αμφιβόλου νομιμότητας, στο λιμάνι της Ερμούπολης

Υψηλό αίσθημα καθήκοντος από το Λιμενικό Σώμα Σύρου

Ως ύποπτο αξιολογήθηκε το φορτίο του ρυμουλκού πλοίου με όνομα «Daslis», σημαίας Τόνγκο, το οποίο και ακινητοποιήθηκε χθες το πρωί από περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σύρου και Γυάρου.

Κατόπιν επικοινωνίας με την κεντρική υπηρεσία της Λιμενικής Αρχής, αποφασίστηκε η μεταφορά του πλοίου, με επιβαίνοντες έξι Αιγύπτιους (κατά δήλωση του πλοιάρχου), στο λιμάνι της Ερμούπολης, προκειμένου να ελεγχθεί από τις αρμόδιες Αρχές για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων.

Σημειώνεται πως, το πλοίο Daslis, που εντοπίστηκε πέντε ναυτικά μίλια βόρεια της Σύρου, ξεκίνησε από τον Λίβανο όπου και παρέλαβε το φορτίο του, με τελικό προορισμό την Οδησσό.

Άμεσες ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές

Η έρευνα σχετικά με τη νομιμότητα του φορτίου , η οποία διεξάγεται παρουσία δικαστικής λειτουργού από την Εισαγγελία Σύρου και τελωνιακούς υπαλλήλους βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την εποπτεία του Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκου Σκευοφύλακα και του υπολιμενάρχη Σύρου, Γιάννη Βαμβακούση.

Ειδικότερα, πραγματοποιείται έλεγχος των χώρων του πλοίου, των απαραίτητων πιστοποιητικών που συνοδεύουν το φορτίου, καθώς και του πληρώματος.

Σε δηλώσεις που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Βαμβακούσης επεσήμανε ότι, η Υπηρεσία, κρίνοντας βάσει της εμπειρίας της, πως το πλοίο είναι ύποπτο, αποφάσισε την κατεύθυνσή του στη Σύρο με στόχο να αποδειχθεί και να επιβεβαιωθεί το ένστικτό της.

Εν αναμονή του τελικού πορίσματος

«Όλα είναι υπό έρευνα, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν όσα υποστηρίζει ο πλοίαρχος, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι, εναπόκειται στην επάρκεια και τη μαεστρία των υπηρεσιών να στοιχειοθετήσει το αδίκημα της λαθρεμπορίας μέσα από έναν σοβαρό, συστηματικό και προσεκτικό έλεγχο, που θα περάσει ένα μήνυμα σε όλους τους λαθρέμπορους.

Δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης σε επίπεδο εθνικής οικονομίας, σήμερα το πρωί θα καταφτάσει στη Σύρο κλιμάκιο από τον Πειραιά, αποτελούμενο από πέντε άτομα του Κεντρικού Λιμεναρχείου και της ασφάλειας του Υπουργείου Ναυτιλίας με αστυνομικό σκύλο.

 

Ετικέτες: