Έναρξη λειτουργίας του ανοιξιάτικου παζαριού της Κάριτας Σύρου

Μία αίθουσα γεμάτη… αγάπη για τον πλησίον

Πιστή στο ανοιξιάτικο ραντεβού της με την τοπική κοινωνία της Σύρου, η οποία ανταποκρίνεται θερμά σε κάθε δράση της, που έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας προς τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας, είναι και φέτος η Κάριτας Σύρου.

Το πρώτο παζάρι για τη νέα χρονιά ξεκίνησε χθες στους χώρους της οργάνωσης, στο κτίριο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, έναντι του Νοσοκομείου και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 14 Μαΐου, με ώρες λειτουργίας: 9 π.μ. έως 6.30 μ.μ.

Για μία ακόμη φορά, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια, βιβλία, διακοσμητικά, λευκά είδη και πολλά ακόμη προϊόντα σε χαμηλές τιμές, ενισχύοντας με τις αγορές τους το Φιλανθρωπικό και Κοινωνικό Έργο της Καθολικής Εκκλησίας στη Σύρο.

Υπενθυμίζεται ότι, η Κάριτας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή ηθικής, οικονομικής και υλικής βοήθειας στον Πλησίον μας που έχει ανάγκη και που προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από δύσκολες οικογενειακές και οικονομικές συνθήκες, αντιμετωπίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διοργανώνονται δύο παζάρια, ένα ενόψει των Χριστουγέννων και ένα πριν από την περίοδο του Πάσχα, το οποίο κατά το παρελθόν ήταν πιο διευρυμένο. Ωστόσο, τα μέλη της ομάδας αποφάσισαν να χωρίσουν τις δωρεές σε δύο κατηγορίες και να στήνουν δύο όμοια παζάρια που περιλαμβάνουν τόσο χειμερινά όσο και καλοκαιρινά είδη.

Μοναδικό έσοδο για τη βοήθεια άπορων συνανθρώπων μας

Τα περισσότερα προϊόντα προέρχονται από προσφορές, οι οποίες συνεχίζονται κατά τη διάρκεια όλου του έτους. «Η αγάπη και η εμπιστοσύνη του κόσμου μας συγκινεί ιδιαίτερα, γιατί τα χρήματα που συγκεντρώνονται από αυτή την προσπάθεια αποτελούν και το μοναδικό έσοδο της Κάριτας για να είναι σε θέση να υποστηρίζει άπορους συνανθρώπους μας, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η Ταμίας της οργάνωσης, Γιούλα Βουτσίνου. «Τους παρέχουμε κάθε μήνα τρόφιμα, αξίας 40 ευρώ. Μπορεί το ποσό να είναι μικρό, ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί, που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας το θέλουν και το ζητούν».

Αξίζει να σημειωθεί, πως χάρη στη μεγάλη προσέλευση που σημειώνεται σε κάθε παζάρι, ελάχιστα προϊόντα μένουν στα ράφια. Κάποια εξ’ αυτών δωρίζονται σε ιδρύματα της Αθήνας και όχι μόνο και κάποια διατίθενται προς πώληση στο επόμενο παζάρι της Κάριτας. «Τίποτα δεν μένει αναξιοποίητο. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, βρίσκεται εδώ μια ομάδα γυναικών και ανδρών που ξεκαθαρίζουν όλα τα πράγματα τα οποία φέρνει ο κόσμος της Σύρου και είναι όλα, σχεδόν, καινούριες παραλαβές».

Καταλήγοντας, η κ. Βουτσίνου σημειώνει ότι, πολλοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν να φέρνουν πράγματα ακόμα και κατά τη διάρκεια των παζαριών. «Αυτό είναι κάτι που μας αγχώνει, καθώς εμείς δουλεύουμε ένα μήνα για να στήσουμε το παζάρι και δεν έχουμε χώρο για να εντάξουμε τα καινούρια πράγματα. Τα φυλάμε όμως για να τα διαθέσουμε προς πώληση στην αμέσως επόμενη δράση».