Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων

Ο καρκίνος νικιέται εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα

  • Παρασκευή, 13 Ιουλίου, 2018 - 19:12

Στις 29 και 30 Ιουνίου 2018 ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων διοργάνωσε δύο δράσεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες  για τη σημασία των συστηματικών προληπτικών ελέγχων, του τρόπου που αυτοί γίνονται, καθώς και τη συνεισφορά τους στη ριζική θεραπεία του καρκίνου εφόσον η διάγνωση γίνεται έγκαιρα και σε πρώιμα στάδια.

Τα κεντρικά μηνύματα των δράσεων που απεύθυνε στους πολίτες ήταν ότι «ο καρκίνος νικιέται εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα», καθώς και «καμία άλλη χαμένη ζωή από καρκίνο που προλαμβάνεται».

Πρεσβευτές των μηνυμάτων αυτών έγιναν το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 τα μικρά παιδιά, τα οποία στην πλατεία Μιαούλη έπαιξαν ζωηρά παιχνίδια με την καθοδήγηση και εποπτεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κυκλάδων. Τα παιδιά ζωγράφισαν μηνύματα και φόρεσαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Μαθαίνουμε - προλαμβάνουμε – αντιμετωπίζουμε τον  καρκίνο».    

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 στο ξενοδοχείο Ερμής έλαβε χώρα η 1η Επιστημονική Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του συλλόγου μας με τίτλο: «Μαθαίνουμε - προλαμβάνουμε – αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο», στην οποία αναλύθηκαν 5 είδη προλήψιμων καρκίνων, αυτός του θυρεοειδούς αδένα, του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του προστάτη αδένα και του  παχέος εντέρου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν είτε ως συντονιστές είτε ως ομιλητές, έγκριτοι επιστήμονες, ειδικοί για το κάθε είδος καρκίνου.    

Ευχαριστούμε θερμά από την Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Κυκλάδων τους κάτω κ.κ. καθώς και τα παιδιά, οι οποίοι συνέβαλαν πολύ σημαντικά στην διενέργεια της πρώτης εκδήλωσης στην πλατεία Μιαούλη.

Πόπη Τσοπανά, Νεκτάριο Αλυφαντή,  Μάριο Δαρζέντα, Ελπίδα Παλαιολόγου, Αλίνα Παπαθανασοπούλου, Τασούλα Μπέλλη, Μαρία Αρμακόλα, Μαρία Χατζηγιάννη, Άννα Παπαναστασίου, Φλώρα Νομικού, Μαρία Πρελορέντζου, Μαριλένα Άουαντ, Αλεξάνδρα Ηλιώτη, Νίκο Βαμβακούση, Σταμάτη Βαμβακούση, Γιώργο Καρποδίνη.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης για την παραχώρηση της πλατείας.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους κάτωθι ιατρούς οι οποίοι αποδέχτηκαν άμεσα και με χαρά την πρόσκλησή μας να παρευρεθούν και να μιλήσουν στην κεντρική επιστημονική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου:

Κ. Τζώρτζη Μαρία Διευθύντρια ΕΣΥ Παθολογικού Τμήματος Γ.Ν. Σύρου, κ. Παπαβεργή Σταύρο, Ενδοκρινολόγο – Διαβητολόγο, κ. Απέργη Σέργιο, Ακτινολόγο – Ακτινοδιαγνώστη,  κ. Κούτρα Άγγελο, Διευθυντή ΕΣΥ Γυναικολογικού Μαιευτικού Τμήματος Γ.Ν. Σύρου, κ. Γαβριήλ Ιωάννη, Διευθυντή ΕΣΥ Ουρολογικού Τμήματος Γ.Ν. Σύρου, κ. Κουμαρέλα Κωνσταντίνο, Επιμελητή ΕΣΥ Χειρουργικού Τμήματος Γ.Ν. Σύρου.

Ευχαριστούμε το επιμελητήριο Κυκλάδων για την σημαντική βοήθεια που μας πρόσφερε επίσης και  όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση των ανωτέρω εκδηλώσεων με οποιονδήποτε τρόπο και ιδιαίτερα τον χορηγό και ευεργέτη του συλλόγου κ. Κομνηνό Αντώνιο.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων στον αγώνα του κατά του καρκίνου ετοιμάζει και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις και σας καλεί να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο μέσα από τη γνώση και κυρίως την πρόληψη.