Η HELMEPA με το Ράλλυ Αιγαίου στην Αμοργό

  • Τετάρτη, 25 Ιουλίου, 2018 - 22:38

Συνεργαζόμενη με τον ΠΟΙΑΘ, η HELMEPA συμβάλλει στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το Ράλλυ Αιγαίου, οργανώνοντας και συντονίζοντας συμβολικούς καθαρισμούς ακτών.

Χθες, 23 Ιουλίου 2018, ιστιοπλόοι πληρώματα των σκαφών του Ράλλυ, μέλη του πληρώματος του πολεμικού «Πλωτάρχης Μπλέσσας» μαζί με επιστημονικά στελέχη της HELMEPA καθάρισαν συμβολικά την παραλία «Ναυάγιο» που υπέδειξε ο Δήμος Αμοργού. Παρά το ότι η πρόσβαση στην ακτή αυτή είναι δύσκολη γιατί απέχει από το δρόμο και η θερμοκρασία ήταν 33°C, οι εθελοντές-ναυτιλλόμενοι μάζεψαν σημαντικό όγκο αντικειμένων και πίσσας που ίσως να προέρχεται από το ναυαγισμένο μότορσιπ που βρίσκεται στην ακτή.

Ανάλογες δραστηριότητες θα συντονίσει η HELMEPA στους Λειψούς και την Πάρο, όπου θα καταπλεύσουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη στις 25 και 27 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Η HELMEPA εύχεται το παράδειγμα των ιστιοπλόων και των ανδρών της Πυραυλακάτου στην Αμοργό να ευαισθητοποιήσει όσους απολαμβάνουν τις Ελληνικές ακτές για να τις διατηρήσουν καθαρές.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες λεπτομέρειες για την έκβαση του 55ου Ράλλυ Αιγαίου μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.aegeanrally.gr/.