Βάσει δορυφορικών δεδομένων η εκτίμηση των καμμένων εκτάσεων

  • Τρίτη, 31 Ιουλίου, 2018 - 06:25

Το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) δημοσίευσε επικαιροποιημένο χάρτη (26/7/2017), με λεπτομερή εκτίμηση των καμμένων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον οικισμό Μάτι (Ανατολική Αττική), με χρήση δορυφορικής τηλεπισκόπησης, με εκτιμώμενη έκταση της τάξης των 1260 ha.

Η εκτίμηση αυτή έγινε κατόπιν επεξεργασίας της δορυφορικής εικόνας WORLDVIEW-3 πολύ υψηλής χωρικής ανάλυσης (30 εκ.), η οποία ελήφθη 3 ημέρες μετά το γεγονός, χορηγία της εταιρείας Total View.

Ταυτόχρονα το Κέντρο BEYOND συνεχίζει την χαρτογράφηση με συστήματα Drones / UAV υπερυψηλής χωρικής ανάλυσης, προκειμένου να παρέχει πολύ λεπτομερείς χάρτες αποτίμησης της ζημιάς σε επίπεδο μεμονωμένης ιδιοκτησίας.

Ιδιαιτέρως επισημαίνεται από το Αστεροσκοπείο Αθηνών ότι στις δύσκολες αυτές μέρες, οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από την ανείπωτη αυτή τραγωδία, και οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση της πολιτείας συμβάλλοντας κατά το δυνατόν στη διαχείριση της τεράστιας καταστροφής.