Αποκατάσταση μαρμάρινων πλακών έμπροσθεν του Θεάτρου Απόλλων

Σωτήριες επεμβάσεις

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης πλακόστρωτων πεζοδρομίων και παραδοσιακών οδοστρωμάτων στο κέντρο της Ερμούπολης.

Ένα από τα πρώτα σημεία, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις είναι ο δρόμος στην προβολή του Θεάτρου «Απόλλων», ο οποίος παρουσίαζε μέχρι και σήμερα σοβαρά προβλήματα, με εμφανέστερο αυτό της αποκόλλησης πλακών και μαρμάρων.

Η προετοιμασία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, είχε αναδειχθεί από την «Κοινή Γνώμη», τον Νοέμβριο του 2017. Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκου Βακόνδιου, στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν η έναρξη του έργου στον απόηχο της τουριστικής περιόδου για την ευκολότερη εκτέλεση των εργασιών.

«Αυτό δεν μπορούσε να γίνει πριν από 20 ημέρες, καθώς η κίνηση ήταν μεγαλύτερη, ενώ τώρα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεμβάσεις συντήρησης θα πραγματοποιηθούν μελλοντικά και σε πολλά ακόμα σημεία εντός των γεωγραφικών ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, όπως στις Οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου και Ομήρου, στον δρόμο πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, αλλά και περιμετρικά του κηπάριου του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου.