Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας

Η ΕΛ.ΑΣ. γιορτάζει και τιμά τον Προστάτη του Σώματος Άγιο Αρτέμιο

  • Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, 2018 - 17:41

Σήμερα 20 Οκτωβρίου 2018 γιορτάζουμε την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τιμούμε τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Πρόκειται για «μια ημέρα υψηλής συμβολικής σημασίας, στο εννοιολογικό πλαίσιο της οποίας συμπυκνώνονται αρχές, αξίες και ιδανικά που αντιπροσωπεύουν και αναδεικνύουν όλα όσα η Ελληνική Αστυνομία υπηρετεί».

Για το λόγο αυτό πρωινές ώρες τελέστηκε δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειάς μας, στην οποία παραβρέθηκαν οι θρησκευτικές και πολιτικές Αρχές, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, τοπικών φορέων – συλλόγων, καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος (Σχετικό το από 17-10-2018 Δελτίο Τύπου).

Παράλληλα αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού πραγματοποιήθηκε, πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δημόσια Νοσοκομεία και από το σύνολο των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκαν, οι μισές θα διατεθούν για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία.

 

Ετικέτες: