Έφυγε ο παλιός ο χρόνος και η Σύρος το γιόρτασε

Με χαμόγελα και αισιοδοξία υποδέχτηκε το νέο έτος η πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Λίγο πριν αποχαιρετήσουν το 2018, μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για μία βόλτα στη γιορτινή Ερμούπολη.

Για μία ακόμη εβδομάδα, ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργάνωσαν μία πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με πολύ κέφι, μουσική αλλά και αμέτρητες ευχές.

Η «ξυλοπόδαρη» Σοφία Νομικού και ο «Άγιος Βασίλης» της καλλιτεχνικής ομάδας «Γιατί έτσι» μίλησαν με τους επισκέπτες του ιστορικού κέντρου και μετέδωσαν τον παλμό της εορταστικής πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Εκπλήξεις περίμεναν και αυτή τη φορά τα παιδιά του νησιού, που χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των επιχειρηματιών του Πεζόδρομου των οδών Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να ασχοληθούν με κατασκευές αλλά και να ζωγραφίσουν το πρόσωπό τους.

Με το παραδοσιακό «πολεμικό καράβι» τους τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου επισκέφτηκαν την αγορά, τις τοπικές αρχές και τα ευαγή ιδρύματα του νησιού για να τραγουδήσουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Αντίστοιχη βόλτα στην Ερμούπολη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναβίωσε το Συριανό Πρωτοχρονιάτικο έθιμο «Το καραβάκι» στο λιμάνι, στον πεζόδρομο και σε άλλα σημεία του κέντρου, έκανε και το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης».

Ευχές για μία όμορφη, δημιουργική και ευτυχισμένη χρονιά μοίρασαν στους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες του κέντρου ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, οι Αντιδήμαρχοι Θωμαή Μενδρινού, Αλέξης Αθανασίου, Μάριος Βουτσίνος, Μέμης Σαγκινέτος καθώς και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Ετικέτες: