Η Τ.Κ. Γαλησσά, η Ενορία της Ι.Ν. Ιεράς Καρδίας του Ιησού και οι σύλλογοι του χωριού έκοψαν σε κοινή εκδήλωση την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Ενωμένος Γαλησσάς με νέους στο “τιμόνι”

Σε μία κοινή εκδήλωση έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους η Τοπική Κοινότητα Γαλησσά, η Ενορία Ι.Ν. Ιεράς Καρδίας του Ιησού, ο Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Όμιλος Γαλησσά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Στέφανος”.
Με το χαρακτηριστικό κέφι των κατοίκων του Γαλησσά, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους ενωμένοι οι φορείς του χωριού, μαζί με την Ενορία του Ι.Ν. Ιεράς Καρδίας του Ιησού, το μεσημέρι της Κυριακής, 20 Ιανουαρίου. Παρόντες ήταν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της αυτοδιοίκησης, α' και β' βαθμού, οι διοικήσεις και τα μέλη των φορέων, καθώς και πολλοί κάτοικοι, οι οποίοι ευχήθηκαν μία ακόμη παραγωγική χρονιά για το αγαπημένο τους χωριό.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά, κ. Γιάννης Βουτσίνος, ο οποίος ευχαρίστησε τους φορείς που για ακόμη μία χρονιά τιμούν την ενότητα του χωριού, ενώ ανέφερε, πως, πέρα από τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας, τα συμβούλια και των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του χωριού, αποτελούνται πλέον από νέα παιδιά, με όρεξη και όραμα, καλώντας τους κατοίκους να στηρίξουν αφενός το έργο τους και αφετέρου τις δράσεις των συλλόγων.
Τον έκδηλο ενθουσιασμό των κατοίκων προκάλεσε η ανακοίνωση του κ. Βουτσίνου, πως εντός των επόμενων δύο μηνών θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της αναβάθμισης του κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Γαλησσά, προκειμένου να διατεθεί προς χρήση, καθώς επίσης και η είδηση για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής παιδικής χαράς στο χωριό, μία δέσμευση του ίδιου και της δημοτικής αρχής, το οποίο, όπως υποστήριξε, καθυστέρησε, λόγω της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας του ελληνικού κράτους.
“Καλή χρονιά και ευλογημένη από τον Κύριο”, ευχήθηκε και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, κ. Πέτρος Στεφάνου, λέγοντας, πως “νομίζω τον έχουμε ανάγκη το Θεό, έχουμε ανάγκη από την ευλογία Του” και τονίζοντας, πως “ο Θεός θέλει να μας έχει κοντά Του, που απομακρυνόμαστε μερικές φορές. Γι' αυτό θα ήθελα να ευχηθώ μία χρονιά καλή, με το Θεό στη ζωή μας και στις οικογένειές μας. Μόνο με την ευλογία Του μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, μόνο με τη δική Του χάρη, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα, που είναι άξια και ουσιαστικά για τη ζωή μας”.
Με ένα πολύ σύντομο πολιτικό απολογισμό ξεκίνησε τον χαιρετισμό του και ο χωρικός Αντιδήμαρχος Γαλησσά, κ. Μάριος Βουτσίνος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην καλή συνεργασία του, κατά τη διάρκεια της νυν θητείας, με τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας, εξαίροντας τη συστηματική δουλειά τους προς όφελος του χωριού,αλλά και προς την κατεύθυνση της κάλυψης των αναγκών του Γαλησσά.
Επίσης, αναφέρθηκε και στην προσφορά του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά και ιδιαίτερα για την αναβάθμιση του κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου, ενώ έδωσε ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά και στους υπόλοιπους φορείς, που έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στην ίδια εκδήλωση. Τη βασιλόπιτα έκοψε, ευχόμενος, μεταξύ άλλων, ενότητα.