Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σε μία από τις γραφικότερες συνοικίες της Ερμούπολης

Άρωμα παλιάς Ελλάδας στη γειτονιά των Καμινίων

Δεκάδες πιστοί συνέρρευσαν, παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στα Καμίνια να συμμετάσχουν με χαρά, αγάπη και δέος στη μεγάλη θεομητορική εορτή.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων προσκάλεσε για μία ακόμη χρονιά τα μέλη και τους φίλους του στον πανηγυρικό εορτασμό του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Θεοτόκου, στο πλαίσιο του οποίου τελέστηκε Μέγας Εόρτιος Εσπερινός, ενώ ακολούθησε ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Αμέσως, μετά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Αγίας Εικόνος στα γραφικά σοκάκια των Καμινίων με τα φωταγωγημένα σπίτια, και τους κατοίκους στο κατώφλι και το δρόμο να ανταλλάζουν ευχές και χαμόγελα.

Την περιφορά ακολούθησε, μεταξύ άλλων, χορευτικό τμήμα του Ομίλου «η σοφία της παράδοσης». Μετά το πέρας της Λιτάνευσης, τα μέλη του παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο χώρο του Συλλόγου όπου προσφέρθηκαν κεράσματα, όλα φτιαγμένα από γυναίκες – μέλη και φίλες του Συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελόντριες των Καμινίων έβαλαν την αγάπη τους, το μεράκι τους και πάνω από όλα το πολύτιμο χεράκι τους για την οργάνωση ενός ακόμη Γλυκοπάζαρου, το οποίο λειτούργησε στο χώρο με απαράμιλλη επιτυχία.

Τέλος, χθες το πρωί, τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση προς τους Κτήτορες του Ναού και τα αποθανόντα μέλη του Συλλόγου.