Δράσεις καθαρισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε χωριά της Σύρου

Προστατεύουμε το περιβάλλον, είναι στο χέρι μας

Μήνυμα δράσης για το περιβάλλον στέλνουν και φέτος σύλλογοι, τοπικές κοινότητες, φορείς και ομάδες ευαισθητοποιημένων πολιτών της Σύρου, που σηκώνουν μανίκια για να καθαρίσουν και να καλλωπίσουν τις περιοχές τους, υπενθυμίζοντας παράλληλα σε όλους την ανάγκη για τη διατήρηση και την προστασία του χώρου, που θαυμάζουμε και αναδεικνύουμε.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος, η Τοπική Κοινότητα και οι επαγγελματίες του Φοίνικα ένωσαν για μία ακόμη φορά τις δυνάμεις τους με στόχο να δώσουν μία πινελιά ανανέωσης στο χωριό τους. Την περασμένη Κυριακή, οι φορείς ανέλαβαν τον καθαρισμό της περιοχής, ενώ έβαψαν τα φώτα και τα κάγκελα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Η δράση τους θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με το άσπρισμα των πεζουλιών.

Το Κόμητο αποτελεί φέτος το επίκεντρο της περιβαλλοντικής δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ποσειδών», ο οποίος την προσεχή Κυριακή και ώρα 10:00 δίνει ραντεβού με μία αγέλη των Προσκόπων της Σύρου για να καθαρίσουν μία από τις πέντε παραλίες της περιοχής τους. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των δύο συμβουλίων Δημήτρη Νταλαχάνη, η επιλογή της συγκεκριμένης παραλίας έγινε με δεδομένο ότι οι Αγκαθωπές, που αποτελούν διαχρονικά σημείο συνάντησης πολλών τοπικών φορέων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) καθαρίστηκε ήδη πριν από 15-20 ημέρες από τον Δήμο.

«Το ειδικό μηχάνημα καθάρισε την άμμο σε βάθος 10 πόντων, οπότε αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στην γειτονική παραλία, από την οποία περισυλλέγεται κάθε χρόνο μεγάλος όγκος απορριμμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.