Επίσημη ιστοσελίδα για το περιπατητικό δίκτυο της Ίου

«Το Ios Paths είναι καρπός αγάπης»

  • Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2019 - 06:13

Τη δική τους ιστοσελίδα παρουσίασαν τις προηγούμενες ημέρες τα μονοπάτια της Ίου, ένα δίκτυο αρκετών χιλιομέτρων, του οποίου οι επισκέπτες αποκλίνουν από το συνηθισμένο κοινό, που επιλέγει την Ίο ως τόπο διακοπών, με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι αγορές-στόχοι του νησιού.

Το δίκτυο Ios Paths και την ιστοσελίδα των διαδρομών διαχειρίζεται ένα ζευγάρι, κάτοικοι του νησιού, η Φλώρα και ο Γιώργος Δημητρόπουλος. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Δημητρόπουλος στην ιστοσελίδα Ios Paths, «το νησί της Ίου είναι στενά συνδεδεμένο με την παιδική μου ηλικία. Έχοντας καταγωγή από αυτό (από την πλευρά της μητέρας μου), το επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου. Οι παππούδες και οι υπόλοιποι συγγενείς μου κατοικούν στο νησί και ασχολούνται με διάφορα τουριστικά επαγγέλματα Η αγάπη μου προς αυτούς και ιδιαίτερα προς τη γιαγιά μου, η οποία απεβίωσε πριν μερικά χρόνια, αποτελούσε τη σειρήνα που με έλκυε κάθε καλοκαίρι στο νησί, ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις μου. Τη θέση της γιαγιάς μου, πήρε η σύζυγος μου, την οποία γνώρισα σε ένα από τα ταξίδια μου στο νησί και έκτοτε εξακολουθώ να το επισκέπτομαι ακόμα πιο τακτικά».

Σημειώνει μάλιστα, πως «δεδομένου ότι ποτέ δεν υπήρξα ιδιαίτερα εξωστρεφής, το είδος του τουρισμού που πρόβαλε το νησί (τουρισμός διασκέδασης), ποτέ δεν με έλκυε. Αντιθέτως, αυτό που με μάγευε, ίσως και λόγω του επαγγέλματος μου (Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων) ήταν η εξερεύνηση και ο αθλητισμός (τρέξιμο, περπάτημα, κολύμπι, περιηγήσεις σε διάφορες περιοχές κτλ). Θα μπορούσα ίσως να πω ότι κυριολεκτικά έχω περπατήσει όλο το νησί, τα τελευταία χρόνια παρέα με τη σύζυγο μου. Βλέπετε, άλλου έχω πάρει το όνομα και άλλου τη χάρη. Ο παππούς μου ο Γιάννης, βοσκός στα νιάτα του και σήμερα 82 ετών, έχει περπατήσει όλο το νησί και αποτελεί τον ανεπίσημο ληξίαρχο του! Στον παππού χρωστάω (μεταξύ των άλλων), πολλές από τις πληροφορίες που αναγράφονται στην ιστοσελίδα».

Το iospaths, αποτελεί, σύμφωνα με τον Γιώργο Δημητρόπουλο, «τον καρπό της αγάπης που εγώ και η σύζυγος μου τρέφουμε για το νησί. Μέσα από την ιστοσελίδα, προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε μαγευτικά τοπία τα οποία έχουμε ανακαλύψει κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεων μας. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω μερικά από τα “μυστικά” του επαγγέλματος, όσον αφορά την πεζοπορία και τον αθλητισμό. Το iospaths ανήκει σε εσάς: Θα χαρούμε πολύ να συνδιαλεκτούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, και γιατί όχι, να αθληθούμε μαζί, έτσι ώστε εγώ, εσείς αλλά και το νησί που αγαπάμε, να γίνει καλύτερο».

Η έναρξη λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας του περιπατητικού δικτύου της Ίου έλαβε χώρα με αφορμή τη διοργάνωση του αθλητικού event Ios Adventure, που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, από την Ίος Περιπέτεια ΑΜΚΕ, τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ιητών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου. Η διοργάνωση περιλάμβανε ορεινούς αγώνες τρεξίματος, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο.

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα Ios Paths αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις τρεις σημασμένες περιπατητικές διαδρομές, συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων, πληροφορίες σχετικά με το νησί της Ίου, τόσο σε σχέση με την ιστορία και τη μορφολογία της, όσο και αναφορικά με την αγορά, τα δρώμενα, τις μετακινήσεις τη διαμονή, τη γαστρονομία, τη διασκέδαση, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για τους τουρίστες.

Επίσης, υπάρχει ενεργό blog, στο οποίο, εκτός από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας και οι επισκέπτες των μονοπατιών, μπορούν να συνεισφέρουν με ιστορίες και οπτικό υλικό από τις εξερευνήσεις τους στο περιπατητικό δίκτυο.

Ετικέτες: