Οι Συριανοί γνώρισαν τους προσκόπους της «γειτονιάς» τους

Οι Πρόσκοποι σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανοίγουν τις Εστίες τους και σας περιμένουν να γνωρίσετε από κοντά τη μεγαλύτερη εθελοντική Κίνηση για νέους στη χώρα.

Την Εστία τους στην πλατεία Μιαούλη άνοιξαν το περασμένο Σάββατο οι Πρόσκοποι Σύρου, υποδεχόμενοι τα παιδιά του νησιού, τα οποία γνώρισαν

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο και τις αξίες της προσκοπικής κίνησης, να συμμετέχουν σε ενδιαφέροντα προσκοπικά παιχνίδια, να λύσουν τις απορίες τους αλλά και να βιώσουν την αγάπη και την κοινωνική ευαισθησία που διατρέχει την οικογένεια των προσκόπων είχαν τον περασμένο Σάββατο οι μικροί πολίτες της Σύρου.

Στο πλαίσιο του πανελλήνιου Open Day που διοργανώθηκε από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι Πρόσκοποι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων άνοιξαν την Εστία τους στην πλατεία Μιαούλη και υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή τους.

Υιοθέτηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον προσκοπισμό μέσα από διάφορα παιχνίδια, ενώ το κοινό παρακολούθησε επίσης βίντεο με φωτογραφίες από δράσεις του Σώματος, το μήνυμα του Γενικού Εφόρου, Χριστόφορου Μητρομάρα για την επέτειο των 110 ετών του Ελληνικού Προσκοπισμού, καθώς και τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ (μηδενική φτώχεια, καθαρό νερό, λιγότερες ανισότητες κ.α.), οι οποίοι έχουν υιοθετηθεί από το παγκόσμιο δίκτυο προσκόπων.

«Μέσα από τις δράσεις μας εντός και εκτός των τμημάτων, προσπαθούμε να υποστηρίζουμε και να προωθούμε αυτούς τους στόχους, ελπίζοντας σε έναν καλύτερο και πιο όμορφο κόσμο», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο Περιφερειακός Έφορος Κυκλάδων, Νεκτάριος Αλυφαντής.

Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης οι βαθμοφόροι συνεργάστηκαν με την Ένωση Παλαιών Προσκόπων και τις Επιτροπές των γονέων (Περιφέρειας και Συστημάτων).

Κατά τη διάρκεια του open day, τοποθετήθηκε από τους Προσκόπους ένας κουμπαράς με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. «Μέσα σε τρεις ώρες, μαζέψαμε 535 ευρώ, τα οποία και καταθέσαμε. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο για την προσφορά του», κατέληξε ο κ. Αλυφαντής.