Παρουσίαση Ημερολογίου 2020 του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου με χαριτωμένα λουλουδάτα κολλάζ της Μαρίας Ρώτα

Πρωταγωνίστρια η Συριανή φύση

Ένα ολάνθιστο ημερολόγιο με φωτογραφίες πανέμορφων λουλουδιών, δέκα από τα χωράφια και τα βουνά του Φοίνικα και δύο από την Πελοπόννησο, ετοίμασε με χαρά ο Σύλλογος Παροχής Φροντίδας και Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου, προσδοκώντας να συνεχίσει και το 2020 να προσφέρει με συνέπεια και αφοσίωση τις υπηρεσίες του στον συνάνθρωπο.

Το ημερολόγιο, που επιμελήθηκε φέτος η εκλεκτή φίλη του Συλλόγου, Μαρία Ρώτα και τυπώθηκε στην ΤΥΠΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗ Α.Ε., παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του π. Κωνσταντίνου Κοντού, της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για θέματα κοινωνικής μέριμνας Αγγελικής Πρίντεζη και εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας κ. Αντώνιος Μαυρομουστάκης ευχαρίστησε θερμά την κ. Ρώτα και ευχήθηκε η αγάπη να ανθίζει πάντα στις καρδιές όλου του κόσμου, όπως αυτά τα λουλούδια που μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου θα στολίσουν το σπίτι και τον χώρο εργασίας μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην εθελόντρια κ. Αγνή Ζησίδου για τη διακόσμηση του χώρου και τους χορηγούς του ημερολογίου Ρένα Φρέρη, Δέσποινα Βελέτζα και Γιάννη Κανακάρη για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Τέλος, υπενθύμισε στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου ότι αυτή τη χρονιά, η Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Καλού Σαμαρείτη θα εορταστεί στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην Παρακοπή. Τα έσοδα από την πώληση των ημερολογίων, που θα διατεθούν σε όλο το νησί με τη βοήθεια εθελοντών και εθελοντριών, θα διατεθούν για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του Συλλόγου.

Για έναν νέο χρόνο ευωδιαστό και πολύχρονο

Από την πλευρά της, η επιμελήτρια του ημερολογίου, Μαίρη Ρώτα συνεχάρη τον Σύλλογο για την άριστη, όπως τόνισε, φροντίδα που παρέχει σε κάθε άνθρωπο που τη χρειάζεται.

Στη συνέχεια, κατέστησε γνωστό πως το ημερολόγιο του 2020 κοσμούν πολύχρωμα αγριολούλουδα που ανθίζουν κάθε άνοιξη στις βουνοπλαγιές του Χαρασσώνα, αλλά και στους κήπους και τις αυλές των κατοίκων του νησιού. Ανέφερε μάλιστα, πως πριν από 15-20 χρόνια, μία φίλη από την Αθήνα της μίλησε για τον τρόπο αποξήρανσης των λουλουδιών με χαρτί τηλεφωνικού καταλόγου, τον οποίο υιοθέτησε και η ίδια, δημιουργώντας πίνακες και κάρτες.

Ωστόσο, τόνισε πως οι κόκκινες ανεμώνες που υπάρχουν στο ημερολόγιο δεν είναι Συριανές, αλλά έφτασαν στα χέρια της ως δώρο από την Πελοπόννησο. «Όταν είχα στείλει μια κάρτα με ανεμώνες της Σύρου σε μια παλιά συμφοιτήτριά μου στην Πύλο, εκείνη θέλησε να με ευχαριστήσει και απέστειλε ένα μεγάλο μπουκέτο με εκατό κόκκινες ανεμώνες, που έως σήμερα έχουν γίνει τα διακοσμητικά αποξηραμμένα αγριολούλουδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.