Κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνικό Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με "σημαία" την ιστορία για ένα ειρηνικό παρόν και μέλλον

  • Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2019 - 13:43

Την ιστορική επέτειο της εισόδου της χώρας μας στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του πιο αιματοβαμμένου και καταστροφικού πολέμου που γνώρισε έως σήμερα η ανθρωπότητα, τίμησε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου το νησί της Σύρου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή με επιμνημόσυνη δέηση στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και κατάθεση στεφάνων στα ηρώα της Ερμούπολης, τελέστηκε σήμερα το πρωί Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων.

Στη συνέχεια, αναγνώστηκε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελισάβετ Αποστολίδου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης, προ του ναού.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη. Επικεφαλής της παρέλασης ήταν και φέτος η Φιλαρμονική Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ενώ συμμετείχαν επίσης το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου,  ο Αθλητικός Σύλλογος Tae Kwon Do Ερμούπολης, το Σώμα  Ελλήνων Προσκόπων, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και ένοπλο πεζοπόρο τμήμα του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης.

Μετά το πέρας της παρέλασης, οι επισκέπτες της πλατείας Μιαούλη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.