Ένας χρόνος συνεργασίας, αγάπης και αλληλεγγύης ανέτειλε για την «οικογένεια» της Ποσειδωνίας

Αγαστή σύμπνοια για το καλό της περιοχής

Ένα «καλωσόρισμα» και ένα «αντίο» έκρυβε η φετινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της μεγάλης «οικογένειας» της Ποσειδωνίας.

Η Τοπική Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Ποσειδών» και το ΚΑΠΗ της περιοχής, βαδίζοντας -όπως καλά γνωρίζουν, επί σειρά ετών- τον κοινό τους δρόμο, προσκάλεσαν τα μέλη και τους φίλους τους στον φιλόξενο χώρο της Έπαυλης Τσιροπινά για να υποδεχτούν μαζί το καινούριο έτος, που ανέτειλε πριν από λίγες ημέρες.  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, οι Αντιδήμαρχοι Μηνάς Αληφραγκής και Αλίκη Λεονταρίτη, μέλη της δημοτικής αρχής, καθώς και σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, που απηύθυναν ευχές για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2020.

Την υπόσχεσή της ότι τα μέλη του τοπικού συμβουλίου θα εργαστούν, μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και ομοθυμίας, για την επίλυση των προβλημάτων της Ποσειδωνίας και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των συμπολιτών τους, έδωσε στον σύντομο χαιρετισμό της, η νέα πρόεδρος της Κοινότητας, Τέτα Πρίντεζη.

Πανέτοιμοι για την υλοποίηση των στόχων τους

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας, αφού ευχαρίστησε τους τρεις φορείς για το συλλογικό πνεύμα που τους διαπνέει, τόνισε ότι στο μικρό διάστημα των τεσσάρων μηνών που προηγήθηκαν, η δημοτική αρχή κατάφερε να βρει τον βηματισμό της και να θέσει τους στόχους τους οποίους είναι έτοιμη να πετύχει από δω και στο εξής.

Εξίσου αισιόδοξη εμφανίστηκε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και υπεύθυνη της περιφερειακής ενότητας της Ποσειδωνίας, Αγγελική Πρίντεζη, ευελπιστώντας ότι μέχρι την επόμενη χρονιά σημαντικά έργα, όπως το αναψυκτήριο της Ποσειδωνίας και το κυκλοφοριακό των Αγκαθωπών θα έχουν προχωρήσει. Καταλήγοντας, επεσήμανε την αγαστή σύμπνοια που επικρατεί σήμερα μεταξύ όλων των συμβουλίων και ιδιαίτερα, μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι αυτή θα αποτελέσει και το «κλειδί» για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη της περιοχής.  

Βέβαιος ότι το 2020 που μόλις ξεκίνησε, θα είναι ένας χρόνος συνεργασίας, αγάπης και αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας δήλωσε με τη σειρά του, ο υπεύθυνος των ΚΑΠΗ Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και επίτιμος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, Μάρκος Ρούσσος.

Ευχές στα νέα συμβούλια της περιοχής από τον Δημήτρη Νταλαχάνη

Τέλος, ο σημερινός πρόεδρος του «Ποσειδώνα» και πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας από το 2014 έως τον Αύγουστο του 2019, Δημήτρης Νταλαχάνης καλωσόρισε και επίσημα την κ. Τέτα Πρίντεζη, ευχόμενος καλή δύναμη στο νέο συμβούλιο ώστε να μπορέσει τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας από κοινού με τους αρμόδιους φορείς, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση της περιοχής. «Μπορεί ο δρόμος να είναι εύκολο, όμως ο κόσμος θα εκτιμήσει την προσπάθεια και το έργο σας, βλέποντας ότι δεν ρίξατε κάτω την ασπίδα και δεν εγκαταλείψατε ποτέ τα όπλα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, απηύθυνε ευχές προς τα μέλη του ΚΑΠΗ Ποσειδωνίας, την ευθύνη λειτουργίας του οποίου είχε μέχρι πρότινος ο ίδιος, ενώ έκανε έναν σύντομο απολογισμό της δράσης του «Ποσειδώνα» κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Όπως τόνισε, δύο από τις καλύτερες στιγμές του ήταν η ίδρυση και λειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης στα ανακαινισμένα γραφεία της Κοινότητας, καθώς και η σύσταση της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου η οποία, εντός του 2020, θα ανεβάσει το πρώτο έργο της σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Ματσούκα. Ο κ. Νταλαχάνης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει, ότι για επαγγελματικούς λόγους, δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές του «Ποσειδώνα», ευχόμενος στο νέο συμβούλιο που θα αναδειχθεί είτε στις 26 Ιανουαρίου είτε στις 2 Φεβρουαρίου 2020 να συνεχίσει το σημαντικό έργο του συλλόγου, που εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων των μελών του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κάλαντα από τα μέλη του Συλλόγου και του χωριού και ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα της πίτας στους παρευρισκόμενους και την κλήρωση δώρων.