Οι Πρόσκοποι των Κυκλάδων στο πλευρό της Αυστραλίας

  • Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 2020 - 06:13

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους σκοπούς της προσκοπικής οικογένειας, τον οποίο υπηρετεί με ποικίλους τρόπους, επιδιώκοντας παράλληλα μέσα από τις σχετικές δράσεις της να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των Προσκόπων είναι τα σηματάκια επιβράβευσης μίας προσπάθειας. Από επτά ετών, τα μέλη αναπτύσσουν δεξιότητες και μέσα από βιωματικά προγράμματα και παρουσιάσεις, αποκτούν δεξιότητες που θα τους «συντροφεύουν» μία ολόκληρη ζωή.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, οι Πρόσκοποι δημιούργησαν πριν από μερικούς μήνες το νέο σήμα «The Panda Badge», μέρος του ανανεωμένου προγράμματος για το περιβάλλον που εφαρμόζει η Παγκόσμια Προσκοπική Οργάνωση και κατ’ επέκταση το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), με την ονομασία Earth Tribe Alliance. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, οι νέοι ενημερώνονται και εκπαιδεύονται σε θέματα σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη.

Οι Πρόσκοποι της Αυστραλίας ευαισθητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή των πολυήμερων πυρκαγιών, που συνετέλεσαν σε μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Πέρα από τη βοήθεια προς τις δυνάμεις πυρόσβεσης, δημιούργησαν ένα ειδικό συλλεκτικό σήμα τα έσοδα του οποίο θα διατεθούν αποκλειστικά προς άτομα που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Το 100% των πωλήσεων αυτού του σήματος θα δοθούν στην δαιδαλώδη προσπάθεια ανάκαμψης και ανασυγκρότησης των τοπικών κοινωνιών από την πυρκαγιά. Ειδικά για τις ομάδες και τις οικογένειες προσκόπων σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Το σήμα στοιχίζει 5 δολάρια και είναι διαθέσιμο από το online shop των προσκόπων της Αυστραλίας.

Οι Πρόσκοποι όλου του κόσμου, μεταξύ αυτών και οι πρόσκοποι των Κυκλάδων θα στηρίξουν αυτή τη δράση και θα φέρουν στην στολή τους το αντίστοιχο σήμα.