Ολοκληρώθηκε η νέα παιδική χαρά στο χωριό του Φοίνικα

Πολύχρωμη και ασφαλής “αγκαλιά” για τα παιδιά

Ένας νέος χώρος αναψυχής για τα μικρά παιδιά διαμορφώθηκε σε χώρο της σχολικής αυλής του 2ου Νηπιαγωγείου Φοίνικα, προκειμένου τα παιδιά του χωριού να έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν ασφαλές παιχνίδι υπό την επίβλεψη των γονέων τους.

Πρόκειται για μία νέα παιδική χαρά που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της αξιοποίησης - από πλευράς Δήμου Σύρου – Ερμούπολης – διαθέσιμης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Ειδικότερα, στον συγκεκριμένο χώρο τοποθετήθηκε κατάλληλος εξοπλισμός για να περιφραχτεί το τμήμα της αυλής που αξιοποιήθηκε, εντός της οποίας εγκαταστάθηκαν νέα παιχνίδια, όπως κούνιες, τσουλήθρες, τραμπάλες και σπιτάκια. Αξίζει να τονισθεί ακόμη, πως, διαμορφώθηκε κατάλληλα και σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, το δάπεδο, προκειμένου τα μικρά παιδιά να μην διατρέχουν κίνδυνο ατυχήματος σε κάποια πτώση τους.

Η γενικότερη άποψη του χώρου φανερώνει τη μέριμνα που υπήρξε για τη διαμόρφωση μίας νέας παιδικής χαράς για τα παιδιά του χωριού του Φοίνικα, στο οποίο μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε οργανωμένος χώρος παιχνιδιού.

Σημειώνεται πως η χρηματοδότηση για το σύνολο των τριών παιδικών χαρών που διαμορφώθηκαν στο νησί ανήλθε στο ποσό των 192.491,40 ευρώ.