Έναρξη εργασιών της ΔΕΥΑΣ για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδατος στην Άνω Σύρο

Έργο κομβικής σημασίας για τον μεσαιωνικό οικισμό

  • Τρίτη, 6 Απριλίου, 2021 - 06:10

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αντικατάστασης και τοποθέτησης νέου δικτύου Ύδρευσης νέας γενιάς περιφερειακά του οικισμού της Άνω Σύρου, επί του κεντρικού οδικού δικτύου και συγκεκριμένα από το "Δ" δέλτα της Λαλακιάς έως την αλάνα "Παντελή" - 6ο Δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με την Κοινότητα Άνω Σύρου, πρόκειται για ένα κομβικής σημασίας έργο, μετά το πέρας του οποίου, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες, ολοκληρωμένες και ποιοτικότερες παρεχόμενες υπηρεσίες ύδατος.

Η συνολική δαπάνη του ανέρχεται στις 18.165,48 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.. Οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσουν έναν περίπου μήνα.

Το έργο πραγματοποιείται κατόπιν σχετικών αιτημάτων και γνωμοδοτικών αποφάσεων του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας Άνω Σύρου με φορέα υλοποίησης τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία την "Α.Φ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΝΟΣ".

Καθ’ όλη της διάρκεια των διαδικασιών, οι διερχόμενοι οδηγοί και οι πεζοί καλούνται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο αλλά ανοχή για την όποια όχληση προκληθεί μέχρι την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου για τον μεσαιωνικό οικισμό.

Η Κοινότητα Άνω Σύρου δεν παραλείπει να ευχαριστήσει θερμά το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο Ανδρέα Γιαλόγου και τον Διευθυντή της, Γιώργο Βακόνδιο.