Ανακοινώθηκαν τα φετινά βραβεία για τους προορισμούς από το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure

Η Μήλος στην κορυφή του κόσμου

Οι Κυκλάδες για ακόμη μία φορά στους κορυφαίους προορισμούς για την αμερικανική αγορά

Τη Μήλο επέλεξε το αναγνωστικό κοινό του μεγαλύτερου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Travel & Leisure, ως το καλύτερο νησί του κόσμου, ενώ στις λίστες με τους καλύτερους προορισμούς βρέθηκαν πολλά ακόμη νησιά των Κυκλάδων.

Η φετινή έρευνα World's Best Awards ήταν ανοιχτή για ψηφοφορία από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 10 Μαΐου 2021, την ίδια ώρα που οι προορισμοί σε όλο τον κόσμο ήραν τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω COVID-19. Οι κανόνες της έρευνας επέτρεπαν πάντα στους αναγνώστες να αναλογιστούν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες της τελευταίας τριετίας.

Καλύτερο νησί του κόσμου η Μήλος

Οι αναγνώστες του περιοδικού, στην κατηγορία των 25 καλύτερων νησιών παγκοσμίως, έφεραν την μαγευτική Μήλο στην κορυφή, φέρνοντάς την πάνω από δημοφιλέστατους διεθνείς προορισμούς, όπως το Μπαλί, η Χαβάη, τα νησιά Γκαλάπαγκος, οι Μαλδίβες κ.α. Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη θέση, στο Νο2 παγκοσμίως, έρχεται η Φολέγανδρος, η οποία κέρδισε τους αναγνώστες για την άγρια ομορφιά της.

Στην κατηγορία του καλύτερου νησιού στον κόσμο, η ομάδα του Travel & Leisure αναγνωρίζει, πως τα τελευταία χρόνια την πρώτη θέση της κατηγορίας κατείχε σχεδόν παραδοσιακά κάποιο ελληνικό νησί.

Συγκεκριμένα για τη Μήλο, το περιοδικό αναφέρει, ότι το νησί ανέβηκε από την περσινή 3η θέση στην ίδια κατηγορία, χάρη στους φιλόξενους ντόπιους, οι οποίοι υποδέχονται τους επισκέπτες με ευχαρίστηση και τους βοηθούν να ανακαλύψουν τα γραφικά χωριά του, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι η Τρυπητή είναι γνωστή για τους ανεμόμυλούς της και η Πλάκα για τα ηλιοβασιλέματα, τις εξαιρετικές ταβέρνες, αλλά και τις δεκάδες πανέμορφες παραλίες της Μήλου, που διαφέρουν σε χρώμα. Επιπλέον επισημαίνεται, πως οι επισκέπτες θα βρουν πολλές επιλογές όσον αφορά στους τύπους καταλυμάτων, από μικρά Bed & Breakfast, μέχρι πολυτελή Boutique Hotels με απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο.

Η Μήλος συγκέντρωσε βαθμολογία 95.50/100 από τους αναγνώστες του Travel & Leisure, ενώ το νησί με την αμέσως υψηλότερη βαθμολογία (95.47/100) ήταν η Φολέγανδρος.

Η συνήθως «πρωταθλήτρια» Σαντορίνη, φέτος βρέθηκε στην 13η θέση των καλύτερων νησιών στον κόσμο.

Τα ελληνικά νησιά στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

Η Μήλος και η Φολέγανδρος, έχοντας πλέον, κατακτήσει την κορυφή σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκονται και στην κορυφή της λίστας με τα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης.

Η Μήλος, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι γνωστή ως ο τόπος εύρεσης του αγάλματος της Αφροδίτης, έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στους επισκέπτες της από τους δεσμούς της με την αρχαιότητα, σημειώνεται από το περιοδικό. Σύμφωνα με το T&L, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα φημισμένα και βραβευμένα οινοποιεία, τον καυτό ήλιο πάνω στις ηφαιστειακές πέτρες του Σαρακίνικου, να καταδυθούν ανάμεσα στις υποθαλάσσιες σπηλιές και μάλιστα όλα αυτά πριν από το δείπνο, σε κάποιο από τα εξαιρετικά εστιατόρια του νησιού.

Για τη Φολέγανδρο, το περιοδικό αναφέρει, πως το νησί αυτό δεν έχει τίποτε κοινό με την «γειτόνισσά» του, Σαντορίνη. «Κανένα κτήριο δεν έχει πάνω από δύο ορόφους, δεν υπάρχει ούτε ένα κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι, δεν υπάρχουν μπουτίκ ή πολυτελή ξενοδοχεία. Αντ’ αυτού, σε αυτό το απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου, τα κύματα σκάνε σε βοτσαλωτές παραλίες, τα κατσικάκια ανεβαίνουν χοροπηδώντας τους λόφους και ένας παλιός ξύλινος ανεμόμυλος γυρίζει με το θαλασσινό αεράκι. Μία πανέμορφη, ήσυχη απόδραση, για όσους έχουν κουραστεί από τους περισσότερο πολυσύχναστους ελληνικούς προορισμούς», σημειώνεται για το νησί.

Επιπλέον, η Φολέγανδρος φιγουράρισε στο εξώφυλλο του Travel & Leisure τον Μάιο του 2019, με τον φωτογράφο που απαθανάτισε το ηλιοβασίλεμα με θέα τη Χώρα Φολεγάνδρου και το γαλάζιο του Αιγαίου, να μιλά για την εμπειρία του, λέγοντας ότι ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά το νησί, ενώ χρειάστηκε τη βοήθεια ενός ντόπιου βοσκού, αλλά και περπάτημα περίπου δύο ωρών σε μέσα από μονοπάτι, προκειμένου να φτάσει στο ιδανικό σημείο για τη φωτογραφία του, που τελικά επελέγη για το εξώφυλλο του περιοδικού.

Στη συνέχεια της λίστας με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης, μετά τη Μήλο και τη Φολέγανδρο, στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Σαντορίνη, στη δέκατη θέση το νησί της Πάρου και στη 13η θέση η Μύκονος, σύμφωνα με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν από τους αναγνώστες του περιοδικού.

Η Σαντορίνη «βασίλισσα» των θέρετρων

Για την κατηγορία των 10 καλύτερων πολυτελών θέρετρων της Ελλάδας, οι επτά θέσεις ανήκουν σε πολυτελή ξενοδοχεία της Σαντορίνης, ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Μυκόνου και μόλις δύο θέρετρα αφορούν σε περιοχές εκτός Κυκλάδων.

Μάλιστα, το Grace Hotel στο Ημεροβίγλι, που δεσπόζει πάνω από τον βράχο του Σκάρου και προσφέρει μία από τις ωραιότερες εμπειρίες ηλιοβασιλέματος σε όλο το νησί, συγκέντρωσε σχεδόν άψογη βαθμολογία από τους αναγνώστες του T&L, με 99.18/100.