Εθελοντές ομορφαίνουν την Κίμωλο

Πριν λίγες μέρες, η εθελοντική ομάδα της ΑΜΚΕ «Κιμωλίστες» σε συνεργασία με τον όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος «ΙΑΣΩΝ», οργάνωσαν μια εθελοντική δράση για τη δημιουργία αρμών στο νησί της Κιμώλου. Όλο το σαββατοκύριακο οι εθελοντές και των δυο ομάδων δούλεψαν αφιλοκερδώς ώστε να ομορφύνουν ακόμα περισσότερο τα γραφικά δρομάκια του νησιού. Την προσπάθεια αυτή, η οποία θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, στήριξαν οικονομικά αλλά και πρακτικά άνθρωποι του νησιού, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, βάζοντας όλοι το λιθαράκι τους ώστε η Κίμωλος να διατηρήσει το μοναδικό κι αυθεντικό της χρώμα.

Οι κάτασπροι αρμοί της Κιμώλου αποτελούν ένα έργο τέχνης, ένα κέντημα πάνω στη γη και οι κάτοικοι του νησιού, αναγνωρίζοντας την αξία της παράδοσης, προσπαθούν να τους διατηρούν με προσωπικό κόπο ώστε να μη σβήσει η ιδιαίτερη αυτή τεχνοτροπία που αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού τους.

Οι Κιμωλιστές είναι μια ανοιχτή ομάδα εθελοντών με έδρα και σκοπό ύπαρξης την Κίμωλο. Η δράση τους ξεκίνησε το 2011 κι όπως λένε οι ίδιοι «μας ενώνει η αγάπη για την Κίμωλο, μπορούμε να γκρινιάζουμε με τα μικρά, είμαστε πάντα έτοιμοι για τα μεγάλα και μας αρέσει να περνάμε καλά».

Οι καθαρισμοί παραλιών  και οι προσπάθειες  νοικοκυρέματος των κοινόχρηστων χώρων του Χωριού αποτέλεσαν τις πρώτες δράσεις τους ενώ στην πορεία διεύρυναν τα ενδιαφέροντά τους και πλέον ασχολούνται με πολλές άλλες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, εκδρομές, νοικοκύρεμα των κοινόχρηστων χώρων του Χωριού, διάνοιξη μονοπατιών, ποδηλασία, χορός, κοινωνικός εθελοντισμός, πανηγύρια κ.α.