Το τελευταίο "αντίο" στον π. Ιωάννη Ρούσσο

  • Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, 2023 - 20:36

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία το μεσημέρι του Σαββάτου 14/1, στον Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωσήφ στο Βήσσα, όπου γεννήθηκε ο αγαπητός σε όλους «Φάδερ Τζων», και στη συνέχεια με την νεκρώσιμη Ακολουθία, έπεσε η αυλαία στην επίγεια πορεία του Ιερέα που για 50 και πλέον έτη υπηρέτησε πιστά την νύμφη του Χριστού, την Εκκλησία, από όποια ενορία και αν βρέθηκε.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου π. Πέτρου Στεφάνου και με συλλειτουργούντες τους Επισκόπους πρώην Νάξου π. Νικόλαου Πρίντεζη και πρώην Αθηνών π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου πλαισιωμένους από τον τοπικό κλήρο της Σύρου, τελέστηκε νεκρώσιμη Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν και 4 Ορθόδοξοι Ιερείς εκπροσωπώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ ενώ δίπλα στο φέρετρο σύσσωμη η οικογένεια των συγγενών του με δάκρυα στα μάτια δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έφυγε από κοντά τους.

Δεν έλειψαν ασφαλώς να αποτίσουν φόρο τιμής με την παρουσία τους στη νεκρώσιμη τελετή και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ.Νικόλαο Λειβαδάρα και πολλούς δημοτικούς συμβούλους καθώς και υποψήφιους των προσεχών εκλογών.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος πρώην Αθηνών π. Σεβαστιανός, ορμώμενος από το Ευαγγέλιο που διαβάστηκε και εξιστορούσε την εμφάνιση του Αναστημένου Ιησού στους μαθητές της Εμμαούς, τόνισε την φλόγα που άναψε ο Ιησούς στην καρδιά του νεαρού Γιάννη από το Βήσσα, καλώντας τον να αφήσει τον πατέρα του και τα αδέλφια του και να τον ακολουθήσει. Ένα κάλεσμα το οποίο οδήγησε τον μικρό τότε Γιάννη στην χειροτονία του σε Ιερέα λίγα χρόνια αργότερα.

Με την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος π. Σεβαστιανός προσπάθησε να αφυπνίσει συνειδήσεις ώστε να ερωτηθούμε όλοι για την μαρτυρία πίστης που πρέπει να μεταδώσουμε στους νέους καθώς η έλλειψη νέων ιερέων μαστίζει όλη την Ευρώπη και τον κόσμο αλλά στη μικρή μας Σύρο είναι πολύ έντονη. Και το κενό που αφήνει ο θάνατος του π. Γιάννη, δυσαναπλήρωτο.

Ένα τελευταίο «αντίο» και ένα «ευχαριστώ» προς τον Φαδερ Τζων εκ μέρους του κλήρου και των πιστών απηύθυνε ο Γενικός Βικάριος Σύρου π. Αντώνιος Βουτσίνος ενώ και ο Επίσκοπος μας π. Πέτρος Στεφάνου αναφέρθηκε στον αγαπητό ιερέα, ο οποίος ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει όπου του ζητούσε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τεράστια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια αλλά που με υπομονή και εμπιστοσύνη στο Θεό, αγόγγυστα τα υπέμεινε.

Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας, και ανάμεσα από πλήθος πιστών που είχε κατακλύσει τους γύρω χώρους από το Ναό, η σορός του Φάδερ Τζων, οδηγήθηκε στο Κοιμητήριο Ποσειδωνίας-Βήσσα όπου και ενταφιάστηκε.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του και ο Καλός Ποιμένας ας τον οδηγήσει στον Παράδεισο!