Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

  • Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, 2024 - 19:05

Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκε επι της αρχής το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών από τα μέλη των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών. Υπέρ ψήφισαν οι εισηγητές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας. Καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο νόμου συζητείται από τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης-Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας ενώ στην Ολομέλεια θα εισαχθεί για συζήτηση την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου για να ψηφιστεί το βράδυ της επόμενης ημέρας.

Νωρίτερα, σήμερα τοποθετήθηκαν στη Βουλή εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Το σύνολο των εκπροσώπων της Λοατκι κοινότητας, φορέων για την διασφάλιση των δικαιωμάτων αλλά και επιστημονικοί φορείς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις προωθούμενες διατάξεις. Από την άλλη πλευρά η ομοσπονδία πολυτέκνων και η Ένωση γυναικών Ελλάδος κατήγγειλαν το σχέδιο νόμου ως “αντισυνταγματικό” και ως μέσο εμπορευματοποίησης της τεκνοθεσίας αντίστοιχα.

Πηγή:protothema.gr