Στο επίκεντρο η πρόληψη και η καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην εκπαιδευτική κοινότητα

Άνδρος: Εφηβεία και διαδίκτυο το θέμα ημερίδας που πραγματοποιεί η ΕΠΑΨΥ

  • Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2024 - 06:25

Η εφηβεία, το διαδίκτυο, αλλά και η πρόληψη και καταπολέμηση της έκφυλης βίας, βρίσκονται στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιεί στην Άνδρο, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), σε συνεργασία με τη CMT Prooptiki.

Η ημερίδα, εκτός των ομιλιών, θα εμπλουτιστεί με και εργαστήρια συνδημιουργίας, αλλά και με animation video.

Ανοιχτός δίαυλος διαλόγου και επικοινωνίας

Με στόχο τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αντιμετώπιση των πολλαπλών διαστάσεων της έμφυλης βίας, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), σε συνεργασία με τη CMT Prooptiki, πραγματοποιούν ημερίδα με θέμα «Εφηβεία και Διαδίκτυο: Καλές πρακτικές για την πρόληψη της εμφυλης βίας»

Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην Άνδρο την Κυριακή 24 Μαρτίου στη συνεδριακή αίθουσα “Νικόλαου Αλεξάνδρου Καΐρη” του ΕΠΑΛ Άνδρου, θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Προαγωγή της Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στις Κυκλάδες».

Στην ενημερωτική εκδήλωση διαλόγου και επικοινωνίας, θα παραστεί ο δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις από εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και κατοίκους της Άνδρου που συμμετείχαν στα εργαστήρια συνδημιουργίας animation video με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Το πρόγραμμα

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8 το βράδυ, με την παρουσίαση της ομιλίας «Ένα κλικ στην οθόνη, ένα ακόμα εμπόδιο για την έμφυλη βία», από την Δρ. Αλεξάνδρα Πάλλη, Κλινική

Ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη του έργου «Προαγωγή της Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στα νησιά των Κυκλάδων»

Θα ακολουθήσει η Κατερίνα Ραμαντάνη, Ψυχολόγος, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια με θέμα «Από το λόγο στην εικόνα: Δημιουργικά εργαστήρια με εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς

της Άνδρου».

Τέλος, θα υπάρξει η προβολή animation video με τίτλο "Του είπα ότι είμαι 18...". Μία ιστορία που παραλίγο να είναι πραγματική, με σενάριο που δημιουργήθηκε και «ταξίδεψε» στις Κυκλάδες, με χαρακτήρες που εικονογραφήθηκαν από κατοίκους της Άνδρου και με μετατροπή σε animation-video στην Αθήνα.

Η προβολή θα εμπλουτιστεί με την ομιλία πάνω στο θέμα «Βία και φύλο. Το ψυχοκοινωνικό αποτύπωμα στη λειτουργία της Κινητής Μονάδας», από τον Γιώργο Βάσσο, Κλινικό ψυχολόγο MSc. - υπ. Ψυχαναλυτή, Επιστημονικά Υπεύθυνο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ.