Σύρος: Το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων συμμετέχει στην αυριανή πανελλαδική απεργία

  • Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 - 12:08

Τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ , ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.

Μάλιστα, μέσω ανακοίνωσής του, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη στις 10 και μισή το πρωί, έξω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου.

Η ανακοίνωση

"Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας διεκδικεί αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια, σταθερή δουλειά, συνθήκες υγείας και ασφάλειας, το μέρισμα που του αναλογεί από τον παραγόμενο πλούτο.

Η εντεινόμενη ακρίβεια με τις συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες σαρώνει το εισόδημα των νοικοκυριών, συρρικνώνει την αγοραστική ικανότητα και υπονομεύει το επίπεδο διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας διευρύνοντας τις κάθε λογής ανισότητες.

Ο μισθός εξαντλείται στην καλύτερη περίπτωση το πρώτο 20ημερο, ο μήνας δεν βγαίνει… βγαίνουμε λοιπόν στους δρόμους ενάντια σε όσους επιμένουν να «κοστολογούν» φτηνά την πολύτιμη εργατική μας δύναμη, απέναντι στις «παγίδες» φτώχεια και υλικής υστέρησης.

Όλοι μαζί απαιτούμε κοινωνική δικαιοσύνη, συλλογική προκοπή και ευημερία.

Όλοι μαζί, συσπειρωμένοι στα συνδικάτα μας, απεργούμε στις 17 του Απρίλη ενώνοντας τις φωνές και τις δυνάμεις στο αγώνα για μια καλύτερη ζωή με προοπτική.

Όλοι μαζί, δίνουμε δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17/4 και ώρα 10:30πμ στο κτήριο του Ε.Κ. Κυκλάδων".