Σύρος: Επιστολή διαμαρτυρίας του Ναυτικού Ομίλου Κινίου

  • Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 - 10:52

Επιστολή διαμαρτυρίας κοινοποίησε ο Ναυτικός Όμιλος Κινίου, με αφορμή, όπως αναφέρει, τη μη έγκριση από το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Άνω Σύρυ, δημιουργίας χώρου αναψυχής και άθλησης, στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου της περιοχής, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων των κατοίκων.

Η διαμαρτυρία

"Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε πριν από 44 χρόνια και είναι ένας από τους παλαιότερους στο νησί μας με έντονη και ουσιαστική δραστηριότητα κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών.

Σε όλη αυτή την χρονική περίοδο παρουσίασε σημαντικό έργο και με δικές του δαπάνες και χορηγίες των μελών του καθώς και με προσωπική εργασία πάντα με προοπτική υπέρ του χωριού του Κινίου στο οποίο κατοικούν 600 άτομα.

Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο, το οποίο προέκυψε από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2024, έλαβε την πρωτοβουλία όπως στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου δημιουργήσει έναν χώρο αναψυχής και άθλησης για τα παιδιά με δικά του έξοδα και προσωπική εργασία.

Να σημειώσουμε ότι στο χωριό μας, το οποίο είναι και το μοναδικό στην Σύρο, δε υπάρχει κανένας χώρος αναψυχής ή άθλησης των παιδιών και της νεολαίας.

Δυστυχώς στο πρόσφατο συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ανω Σύρου, η πρόταση μας καταψηφίστηκε με το αιτιολογικό ότι ο χώρος χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των οχημάτων ενός πολύ μικρού κατοίκων της περιοχής.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν λειτουργεί υπέρ της κοινής ωφέλειας του χωριού αλλά εξυπηρετεί έναν πολύ μικρό αριθμό κατοίκων που χρησιμοποιούν το χώρο εδώ και πολλά χρόνια των οχημάτων τους".

Ετικέτες: