Ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σύρο

  • Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2017 - 12:00

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (27.05.2017) εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών Ελληνικής Αστυνομίας στην Ερμούπολη Σύρου, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ημερίδας παρακολούθησαν συνολικά έξι στελέχη – διαπραγματευτές, οι οποίοι φέρουν το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου μέχρι και του Αστυνόμου Β’ και υπηρετούν σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου.

Στην ημερίδα συμμετείχε η ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου ως παρατηρητής, ενώ τον συντονιστικό ρόλο είχε Αξιωματικός της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.