Συλλήψεις για κλοπές από εξοχικές κατοικίες στη Μύκονο

  • Δευτέρα, 17 Ιουλίου, 2017 - 13:54

Εξαρθρώθηκε χθες (16.07.2017) από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, σπείρα που διέπραττε κλοπές από εξοχικές κατοικίες του νησιού και συνελήφθησαν τρία μέλη της.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 23, 23, και 28 ετών και ένα ακόμη συνεργό τους, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι αστυνομικοί που διερευνούσαν σχετικές καταγγελίες, μετά από επισταμένη ανάλυση και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων, κατάφεραν να εντοπίσουν εγκαταλειμμένη κατοικία σε περιοχή της Μυκόνου, η οποία όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της σπείρας ως «ορμητήριο» της παράνομης δραστηριότητας τους.

Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο τρεις από αυτούς ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο κτήριο, καθώς και σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, διάφορα χρηματικά ποσά και πλήθος αντικειμένων προερχόμενων από κλοπές.

Όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει συμμορία και κατά το τελευταίο εικοσαήμερο επιδίδονταν συστηματικά σε διαρρήξεις και διάπραξή κλοπών από εξοχικές κατοικίες, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές (ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές κ.α.).

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα και ταυτοποίηση των ευρημάτων έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις κλοπών.

Υπολογίζεται ότι συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων και αντικειμένων υπερβαίνει στις 122.600,00  ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα κα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις.

Ετικέτες: