Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά κλοπές στο νησί των ανέμων

Στο στόχαστρο εξοχικές κατοικίες στη Μύκονο

Σε εξέλιξη νέα αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό δραστών που αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ από ενοικιαζόμενη βίλα

Στο “μάτι” έχουν βάλει αρκετές πολυτελείς εξοχικές κατοικίες της Μυκόνου, γνωστοί και άγνωστοι δράστες που διαπράττουν κλοπές, με το αστυνομικό έργο να είναι ιδιαιτέρως αυξημένο κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, αφού πέραν της συνεχούς έρευνας που πραγματοποιείται για σοβαρές περιπτώσεις κλοπών που καταγγέλλονται, παράλληλα, οι αστυνομικοί σημειώνουν άξιο λόγου αποτέλεσμα και σε επίπεδο εξιχνίασης μεγάλων υποθέσεων.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου μόλις προχθές εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που διέπραττε συστηματικά κλοπές από βίλες στο νησί των ανέμων, με την αστυνομική δύναμη του νησιού να έχει προχωρήσει στις συλλήψεις τριών δραστών ηλικίας 23, 23 και 28 ετών, αναζητώντας – για τις ίδιες υποθέσεις – έναν ακόμη δράση.

Πρόκειται για εννέα συνολικά κλοπές, με την Αστυνομία να εντόπισε στην κατοχή των τεσσάρων δραστών πλήθος κλοπιμαίων, χρηματικά ποσά και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, υπολογίζοντας την αξία της “λείας” τους σε ποσό άνω των 122.600 ευρώ.

Παράλληλα, στο νησί της Μυκόνου είναι σε εξέλιξη επισταμένη αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δράστη ή δραστών, που προχώρησαν στην αφαίρεση κοσμημάτων υψηλής αξίας από ενοικιαζόμενη βίλα προ μικρού χρονικού διαστήματος.

Ορμητήριό τους, “κενή” κατοικία στο νησί

Ειδικότερα, η εξάρθρωση της σπείρας επετεύχθη προχθές από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου με τη σύλληψη των τριών νεαρών δραστών, υπηκόων Αλβανίας.

Πέραν των τριών δραστών όμως, οι αστυνομικές Αρχές του νησιού εξακολουθούν να επιχειρούν για τον εντοπισμό ενός ακόμη συνεργού τους, με την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας, η οποία προέβαινε σε διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, ενώ κατείχε και ναρκωτικές ουσίες.

Πιο αναλυτικά, προχθές το μεσημέρι οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών και μετά από επισταμένη ανάλυση και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων, κατάφεραν να εντοπίσουν εγκαταλελειμμένη κατοικία σε περιοχή της Μυκόνου, η οποία όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της σπείρας ως ορμητήριό της, καθώς αποτελούσε “καταφύγιο” για την οργάνωση της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αφού εντόπισαν την κατοικία, προχώρησαν οργανωμένα στον έλεγχο, με τους δράστες να αντιλαμβάνονται την παρουσία τους, επιχειρώντας να διαφύγουν. Οι τρεις εξ αυτών ακινητοποιήθηκαν άμεσα και αμέσως μετά, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.

Επτά καταγγελίες που οδήγησαν στην εξιχνίαση εννέα κλοπών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην Αστυνομία είχαν καταγγελθεί οι επτά εκ των εννέα υποθέσεων κλοπών, με τα ευρήματα όμως, να οδηγούν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση δύο ακόμη παρόμοιων περιπτώσεων.

Κατά συνέπεια, κατόπιν της έρευνας που ακολούθησε στην κατοικία, καθώς επίσης και σε ενοικιαζόμενο όχημα το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, διάφορα χρηματικά ποσά και πλήθος αντικειμένων προερχόμενων από κλοπές.

Όπως διακριβώθηκε από την Αστυνομία, “οι κατηγορούμενοι πλέον, είχαν συγκροτήσει μία συμμορία και κατά το τελευταίο εικοσαήμερο επιδίδονταν συστηματικά σε διαρρήξεις και διάπραξή κλοπών από εξοχικές κατοικίες, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές (ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές κ.α.)”.

Κρίνεται αναγκαίο να επισημανθεί πως, η συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων και των αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 122.600 ευρώ.

Οι ίδιοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες, στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ενώ τονίζεται πως, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις, πέραν των εννέα που εξιχνιάστηκαν.

Παραβίασαν βίλα, άνοιξαν χρηματοκιβώτιο και έκλεψαν κοσμήματα υψηλής αξίας

Πέραν των ανωτέρω, στις άκρως σοβαρές υποθέσεις που καλείται να εξιχνιάσει η αστυνομική δύναμη της Μυκόνου συμπεριλαμβάνεται η υπόθεση κλοπής κοσμημάτων από ενοικιαζόμενη βίλα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εν λόγω υπόθεση δεν σχετίζεται με την παράνομη δραστηριότητα των ανωτέρω συλληφθέντων και η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, η κλοπή των κοσμημάτων καταγγέλθηκε στις 13 Ιουλίου από γυναίκα επιχειρηματία που κατάγεται και διαμένει μόνιμα στη Βενεζουέλα και η οποία είχε επισκεφθεί τη Μύκονο για προσωπικούς λόγους. Όπως αναφέρθηκε στην Αστυνομία, οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν και παραβίασαν μεταμεσονύκτιες ώρες την ενοικιαζόμενη βίλα που η ίδια διέμενε στο νησί και μάλιστα κατά τη διάρκεια της απουσίας της, προβαίνοντας στον εντοπισμό του χρηματοκιβωτίου μέσα σε ντουλάπα, ανοίγοντάς το και αφαιρώντας κοσμήματα πολύ υψηλής αξίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, τα κοσμήματα δεν είναι πολλά σε αριθμό, αλλά εκτιμώνται βάσει των λεγομένων της καταγγέλλουσας σε ποσό 1 εκατ. ευρώ. Εκ μέρους της αστυνομικής δύναμης της Μυκόνου συνεχίζεται η έρευνα καθώς μέχρι και σήμερα, δεν έχουν εντοπισθεί οι δράστες για να συλληφθούν, ενώ αξίζει να υπογραμμισθεί πως, τα κοσμήματα μεγάλης αξίας είναι ασφαλισμένα στην Αμερική.