Τέσσερις νέες συλλήψεις για πλαστά διαβατήρια στο Ν. Αιγαίο

  • Τρίτη, 24 Οκτωβρίου, 2017 - 10:51

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το Σάββατο (21.10.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Ιράκ, διακινητής παράτυπου αλλοδαπού

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 28χρονος υπήκοος Συρίας και δυο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 28 και 29 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, 24χρονος υπήκοος Ιράκ ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου επιχείρησε να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ελβετία.

Παράλληλα, συνελήφθη ένας 40χρονος υπήκοος Ιράκ ο οποίος προμήθευσε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τον 24χρονο ομοεθνή του και τον διευκόλυνε να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.