Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του 65χρονου

Άγρια δολοφονία στην Αντίπαρο

Η αστυνομία αναζητά τον γιο του θύματος

Συγκλονισμένη η Αντίπαρος από την άγρια δολοφονία του 65χρονου Derek Arber, ο οποίος δραστηριοποιούταν επιχειρηματικά στο νησί, με τις έρευνες της αστυνομίας να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εν μέσω θερινής περιόδου το νησί της Αντιπάρου, το οποίο βρίθει επισκεπτών, συνταράχθηκε από τον φόνο του αλλοδαπού επιχειρηματία, ο οποίος ήταν μόνιμος κάτοικος του νησιού ενώ είχε τόσο την βρετανική όσο και την ελληνική υπηκοότητα.

Ο 65χρονος βρέθηκε δολοφονημένος σε δωμάτιο, όπου διέμενε, εντός του ξενοδοχείου, της μίας εκ των δύο τουριστικών επιχειρήσεων που διατηρούσε στην περιοχή Αγ. Γεωργίου.

Το έγκλημα που διαπράχθηκε στο μικρό, αλλά ιδιαιτέρως τουριστικό νησί των Κυκλάδων, έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, καθώς πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός, με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί να εκφράζουν την αγωνία τους για την πιθανότητα του αρνητικού αντίκτυπου που αυτό μπορεί να έχει.

Αστυνομική διερεύνηση

Με θανάσιμα χτυπήματα στην πλάτη βρέθηκε στο δωμάτιο του ο 65χρονος Derek Arber το μεσημέρι της Κυριακής, 22-7-2018, τα οποία οφείλονται, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας, σε αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος, οπότε βάσει των αρχικών ενδείξεων ένα κατσαβίδι ή μαχαίρι ήταν το αιχμηρό αντικείμενο από το οποίο προήλθαν τα θανάσιμα πλήγματα, ενώ η υπόθεση παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Εκ μέρους της αστυνομίας διευκρινίστηκε πως τόσο επάνω όσο και γύρω από το θύμα δεν βρέθηκε το όργανο με το οποίο προκλήθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός του.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, με τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας της Πάρου να μεταβαίνει στο νησί, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό των ερευνών, συνοδευόμενος από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, το οποίο διεξάγει και την προανάκριση.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται με τη συνδρομή ανδρών της Ασφάλειας Αττικής και Κλιμακίου των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών που μετέβησαν εχθές το πρωί στο νησί και πραγματοποίησαν αυτοψία και επιστημονική εξέταση του χώρου στον οποίο βρέθηκε το πτώμα, συλλογή στοιχείων και εξέταση μαρτύρων, ενώ ήδη παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής είναι αυτή που θα διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των τραυμάτων που δέχθηκε το θύμα και ποιο εξ αυτών ήταν το θανατηφόρο.

Αναζητείται ο γιος του θύματος

Άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος κρίνεται ως ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης, καθώς αναζητείται, προκειμένου να εξεταστεί, ο ένας γιος του 65χρονου, από τον πρώτο του γάμο.

Το ενδιαφέρον των ερευνών στρέφεται στον γιο του θύματος καθώς το βράδυ του Σαββάτου, 21-7-2018, οι δυο τους εθεάθησαν να τρώνε σε εστιατόριο της περιοχής, ενώ με την επιστροφή τους στο δωμάτιο στο οποίο διέμεναν, σύμφωνα με μαρτυρίες, διαπληκτίστηκαν έντονα, για άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας και καθώς το αυτοκίνητο του αναζητούμενου βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Πάρου, έφυγε από την Αντίπαρο μεταβαίνοντας στην Πάρο και από εκεί διέφυγε εκτός νησιού αεροπορικώς.

Σε πλήρη γνώση της αστυνομίας είναι τόσο ο χρόνος όσο και ο τρόπος διαφυγής του γιου του θύματος από την Αντίπαρο και από την Πάρο.