Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 65χρονου ημεδαπού στην Αντίπαρο

  • Κυριακή, 5 Αυγούστου, 2018 - 13:50

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, η ανθρωποκτονία του 65χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένος μέσα στο σπίτι του, στην Αντίπαρο, την 22 Ιουλίου 2018 (Σχετικό το από 22.07.2018 Δελτίο Τύπου).

 

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη χθες το βράδυ, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συγγενικό πρόσωπο του θύματος, για το οποίο είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα σύλληψης.

 

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς αυτοψίες, ιατροδικαστική εξέταση του θύματος και συλλογή, αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, με  βάση τα οποία σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, που προσδιόριζε την εμπλοκή του συλληφθέντα στην ανθρωποκτονία. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του, από τον αρμόδιο Ανακριτή.

 

Σημειώνεται ότι η σορός του θύματος έφερε χτύπημα από αιχμηρό αντικείμενο στη πλάτη, καθώς και κακώσεις από στραγγαλισμό, που εκτιμάται ότι προκλήθηκαν νυχτερινές ώρες της 21 Ιουλίου 2018. Πρωινές ώρες της επομένης (22 Ιουλίου 2018) ο συλληφθείς αποχώρησε εσπευσμένα από την Αντίπαρο και την ίδια ημέρα κατέφυγε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του αερολιμένα Αθηνών.

 

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.