Κρούσματα κλοπών στη Σύρο

  • Δευτέρα, 6 Αυγούστου, 2018 - 06:18

Κλοπές σε οικίες σημειώθηκαν το τελευταίο 5ήμερο στη Σύρο, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, καθώς διαταράχτηκε η ηρεμία και η φιλήσυχη και ασφαλής ζωή του νησιού.

Σε τέσσερα, σε διάστημα 5 ημερών, ανέρχονται τα κρούσματα κλοπών που σημειώθηκαν στις περιοχές Γαλησσά, Ποσειδωνία και Βάρη, όπου καταγράφηκαν διαρρήξεις κατοικιών, από τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία.

Από τις περιπτώσεις αυτές, οι οποίες καταγγέλθηκαν, η μία είναι απόπειρα, καθώς επιχειρήθηκε η διάρρηξη σε οικία και αποθήκη, χωρίς όμως να υπάρξει κλοπή, ενώ η αστυνομία εξετάζει την περίπτωση να έχει γίνει ακόμη μία απόπειρα, για την οποία όμως δεν έχει υπάρξει κατάθεση από τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας πρόκειται για συναφείς περιπτώσεις, καθώς οι διαρρήξεις έχουν πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο.

Για όλες τις περιπτώσεις έχει σχηματιστεί δικογραφία από την ασφάλεια, η οποία και τις διερευνά, ενώ παράλληλα έχουν ενταθεί οι περιπολίες, ιδιαιτέρως τις βραδινές ώρες και στις περιοχές των χωριών.

Από την πλευρά της αστυνομίας απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να καταγγέλλεται κάθε περιστατικό που πέφτει στην αντίληψη τους, ακόμα και απόπειρας παραβίασης ασχέτως εάν δεν έχει υπάρξει κλοπή, καθώς η συλλογή αυτών των στοιχείων αξιοποιείται αναλόγως από τις διωκτικές αρχές.

Δεν υποχρεούνται οι πολίτες να προχωρούν στην κατάθεση μηνύσεων, εάν δεν το επιθυμούν, αρκεί να ενημερώνεται η ασφάλεια για κάθε περιστατικό, καθώς αυτό καταγράφεται και χρησιμοποιείται ως δεδομένο, διευκολύνοντας την έρευνα.

Τονίζεται δε με έμφαση η ανάγκη προστασίας και φύλαξης των σπιτιών από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ακόμα και για μικρή χρονικά απουσία τους θα πρέπει να τα ασφαλίζουν, χωρίς να αφήνουν μισάνοιχτα παράθυρα που επιτρέπουν την εύκολη είσοδο στους επιτήδειους, όπως επίσης και τους χώρους των γκαράζ.

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: