Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός για διακεκριμένες κλοπές στη Μύκονο

  • Δευτέρα, 27 Αυγούστου, 2018 - 16:47

Εξιχνιάστηκαν το Σάββατο (25 Αυγούστου 2018), μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις κλοπές από εμπορικές επιχειρήσεις στη Μύκονο.

Για τις περιπτώσεις αυτές συνελήφθη ένας 40χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών συνδυαστικά με αξιολόγηση στοιχείων, διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία δράσης κατά το χρονικό διάστημα 23/24 Αυγούστου 2018 μετέβη σε -4- διαφορετικές επιχειρήσεις και προσποιούμενος τον πελάτη αφαίρεσε τιμαλφή, αξεσουάρ και είδη υπόδησης συνολικής εκτιμώμενης αξίας 6.594 ευρώ.

Ο δράστης αποπειράθηκε να διαφύγει από το νησί με πλοίο της γραμμής, ωστόσο εντοπίσθηκε κατά την άφιξή του από προσωπικό του Λιμεναρχείου Ραφήνας που είχε ενημερωθεί σχετικά και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων καθώς και -45- φιάλες αλκοολούχων ποτών η προέλευση των οποίων ερευνάται. Τα ανευρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίσθηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Επιπλέον, κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης και διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.