Συλλήψεις αλλοδαπών στα νησιωτικά διεθνή αεροδρόμια

  • Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, 2018 - 12:50

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (26 Οκτωβρίου 2018) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, οκτώ αλλοδαποί ηλικίας από 19 έως 56 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας επιχείρησα να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου ένας αλλοδαπός ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση διαβατηρίου με στοιχεία άλλου προσώπου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ην. Βασίλειο.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, ένας 27χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ετικέτες: