Έκτακτα μέτρα ασφάλειας για το κύμα αναχώρησης από το λιμάνι της Ερμούπολης

  • Τρίτη, 30 Απριλίου, 2019 - 11:49

Έκτακτα μέτρα ασφάλειας για τους επισκέπτες και τους οδηγούς της πόλης θα λάβει σήμερα το μεσημέρι το Λιμεναρχείο Σύρου προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομαλά η αναχώρηση 2.500 επιβατών από το λιμάνι της Ερμούπολης. 

Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Σύρου, κ. Γιάννη Βαμβακούση, δεδομένου του όγκου των επισκεπτών που θα αναχωρήσει σήμερα από τις 15.30 - 16.00 με τα τρία πλοία που θα εκτελέσουν σχεδόν ταυτόχρονα τα δρομολόγια για Πειραιά (NISSOS MYKONOS, Blue Star 2, World Champion Jet), θα υπάρχει αυξημένη παρουσία λιμενικής δύναμης στην παραλιακή οδό προκειμένου να ρυθμίζεται η κυκλοφορία. 

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη συμπεριφορά των οδηγών, οι οποίοι προερχόμενοι από το Νησάκι για το λιμάνι θα κατευθύνονται μέσω της οδού Κέας (στενό Αθυμαρίτη) προς την οδό Σταματίου Πρωίου ώστε να φθάνουν στο λιμάνι μέσω της Ακτής Παναγούλη (ΙΚΑ και κάτω). 

Στόχος είναι η όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Σύρου, οι οποίοι καλούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των λιμενικών για την αποτροπή πρόκλησης ατυχημάτων, αφού όσοι θα αναχωρήσουν σήμερα, θα βρίσκονται στα στέγαστρα αναμονής, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν ως και 500 επιβάτες. Ως εκ τούτου, η προσπάθεια της Λιμενικής Αρχής είναι να περιοριστεί ο όγκος των διερχόμενων οχημάτων στον παραλιακό δρόμο.