Απαγόρευση απόπλου σε ιστιοφόρο σκάφος για παράνομη ναύλωση στην Ίο

  • Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2019 - 18:26

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη πρωινές ώρες σήμερα στο I/Φ ''PIRATES'' σημαίας Γαλλίας, στο λιμένα Ίου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου από τα παραπάνω στελέχη, διαπιστώθηκε η εκτέλεση ναύλωσης με τόπο αρχικής επιβίβασης και τόπο τελικής αποβίβασης εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς να υφίσταται βεβαίωση αρμόδιας υπηρεσίας φορολογικής διοίκησης και χωρίς το εν λόγω πλοίο να έχει προβεί σε καταχώριση των στοιχείων του στο ηλεκτρονικό μητρώο. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω πλοίο είχε ναυλωθεί έναντι του ποσού των τριών χιλιάδων τριακοσίων εξήντα τριών ευρώ (3.363€) για το χρονικό διάστημα από 02-06-2019 έως 22-06-2019 σε δύο (02) αλλοδαπούς, κατά παράβαση του νόμου 4256/14 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Επιπρόσθετα, εντοπίστηκε ανάρτηση σε διαδικτυακή ιστοσελίδα με διαφήμιση του εν λόγω Ι/Φ σκάφους για διενέργεια ταξιδίων αναψυχής βάσει προκαθορισμένου προγράμματος, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος κατά παράβαση του νόμου 4504/2017.
Από τη Λιμενική Αρχή Ίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων κατά του πλοιοκτήτη.