Συλλήψεις σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

  • Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2019 - 14:29

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (11 Ιουλίου 2019) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά έξι αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 44χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Λουξεμβούργο.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, τέσσερις αλλοδαποί (-2- άνδρες και -2- γυναίκες) ηλικίας από 17 έως 39 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, άδειας διαμονής και δελτίου ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό το Βέλγιο και την Ολλανδία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.