Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης επιχειρηματιών στη Σύρο

  • Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2019 - 06:13

Ένα σύστημα απάτης, συνεχίζει να εφαρμόζεται στα νησιά των Κυκλάδων, με θύματα επιχειρηματίες των νησιών.

Συνεχή τα κρούσματα που καταγράφονται σε όλο το νομό αλλά και στο νησί της Σύρου, όπου αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκε στο «παιχνίδι» της εξαπάτησης το όνομα γνωστού γιατρού του νησιού.

Επιχειρηματία ξενοδόχος της Σύρου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υποτιθέμενο γιατρό, στον οποίο, ως γνωστό πρόσωπο του νησιού, δεν θα είχε αντίρρηση για την όποια εξυπηρέτηση και του ζητήθηκε να προβεί σε κράτηση δωματίου για λογαριασμό του. Συμφωνήθηκε να γίνει η κατάθεση των χρημάτων της κράτησης, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής πληρωμής. Στη συνέχεια υπήρξε νέα επικοινωνία με τον ξενοδόχο, στον οποίο αναφέρθηκε ότι από λάθος έγινε κατάθεση επιπλέον 1.000 ευρώ στο ποσό της κράτησης, ζητώντας να επιστραφούν αυτά με ανάλογη ηλεκτρονική τραπεζική συναλλαγή.

Φυσικά αυτά τα χρήματα δεν κατατέθηκαν ποτέ στο λογαριασμό του ξενοδοχείου, όμως δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθούν οι τραπεζικές κινήσεις των λογαριασμών, καθώς τα τηλεφωνήματα έγιναν εντός του Σαββατοκύριακού και το τραπεζικό σύστημα θα τις εμφάνιζε από Δευτέρα.

Με αφορμή και αυτό το νέο κρούσμα απάτης, το οποίο δεν είναι και το μοναδικό το οποίο καταγράφεται κατά τη θερινή περίοδο, εφιστάται η προσοχή των επιχειρηματιών να μην προβαίνουν σε ανάλογες επιστροφές χρημάτων.

Για δεν τον εντοπισμό των απατεώνων, αυτός είναι ιδιαιτέρως δύσκολος, καθώς τα τηλεφωνήματα γίνονται από κινητά τηλέφωνα μίας χρήσεως, τα οποία είναι αδύνατον να εντοπιστούν.