“ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Η ώρα της Δικαιοσύνης για την ασέλγεια σε βάρος ανήλικης στη Μάνη

  • Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, 2020 - 06:23

Αναβιώνει η πολύκροτη υπόθεση σεξουαλική και σωματική κακοποίησης ενός 13χρονου -σήμερα- κοριτσιού σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2019, ύστερα από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου». Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 56χρονος ιερέας και ο 67χρονος παππούς του κοριτσιού.

Την Τρίτη 11/11 συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, με την κατάθεση αρχικά της παιδαγωγού και στη συνέχεια της ψυχολόγου από το «Χαμόγελο του Παιδιού» που έχουν αναλάβει την ανήλικη. Η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και αργά το μεσημέρι της Τρίτης διεκόπη, λόγω προχωρημένης ώρας, για να συνεχισθεί στις 26 Νοεμβρίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο 56χρονος ιερέας και ο 67χρονος παππούς του κοριτσιού -κατά περίπτωση- είναι βιασμός κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με παθούσα που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανήλικου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη ανήλικου κατ’ εξακολούθηση. Πάντως, και οι δύο φερόμενοι ως δράστες συνεχίζουν να αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Σημειώνεται πως στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ως αρχική μάρτυρας είχε καταθέσει η γιαγιά της ανήλικης και σύζυγος του κατηγορούμενου 67χρονου, η οποία επέμεινε στην εκδοχή πως οι ισχυρισμοί της ανήλικης είναι υπερβολικοί και ότι ουδέποτε διαδραματίστηκαν τα επίμαχα γεγονότα.

Οι απίστευτες καταγγελίες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΛΤ», ο κληρικός και πατέρας έξι παιδιών, φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τη 13χρονη -σήμερα- κόρη της Βουλγάρας συμβίας του, από την ηλικία των 9 ετών.

Η ανήλικη ήταν εκείνη που, τον Απρίλιο του 2018, απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο προέβη σε όλες τις ενέργειες, για την προστασία του κοριτσιού και την απομάκρυνσή του από την εστία του. Το κορίτσι εξετάστηκε από παιδοψυχολόγους, ενώ έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς, όπου φέρεται να κατονόμασε για κακοποίηση, τόσο τον ιερέα, όσο και τον παππού της. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η δασκάλα της ανήλικης ήταν εκείνη που είχε διαπιστώσει πως κάτι συμβαίνει στο κορίτσι και απευθύνθηκε αρμοδίως.

Όπως ισχυρίζεται ο Οργανισμός, το διάστημα που μεσολάβησε, με εισαγγελική απόφαση, η 12χρονη δεν είχε επαφή με τον ιερέα, παρά μόνο με τη μητέρα της. Η έρευνα που ακολούθησε και οι καταθέσεις οδήγησαν τελικά στην έκδοση εντάλματος σε βάρος του ιερέα, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019. Με ταχύτατες διαδικασίες προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του και ακολούθως ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης.

Όσον αφορά τον παππού της κοπέλας, έπειτα από την απολογία του στην Ανακρίτρια Γυθείου τον Δεκέμβριο του 2019, όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.