Μεγάλη πυρκαγιά στην Τήνο

  • Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, 2021 - 18:46
  • /   Eνημέρωση: 21 Νοε. 2021 - 13:21

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (λίγο μετά τις 17.00) στο νησί της Τήνου και συγκεκριμένα στην περιοχή Λυχναφτιά με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιχειρούν για την κατάσβεσή της. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Κοινής Γνώμης", η φωτιά πλέον (18.30) κατευθύνεται προς το χωριό της Αγίας Βαρβάρας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 5 οχήματα της Πυροσβεστικής και δέκα πυροσβέστες, ενώ ο Δήμος Τήνου συνδράμει με υδροφόρο όχημα. 
Μέχρι στιγμής (18.45) δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες. 
Σημειώνεται πως η έκταση της πυρκαγιάς είναι τέτοιου μεγέθους που είναι ορατή από το νησί  της Σύρου. 
Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση (20.10) ακτοπλοϊκώς πρόκειται να μετακινηθούν δύο πυροσβεστικά οχήματα από Σύρου, δύο από Άνδρο καθώς επίσης πυροσβεστική δύναμη από την Αθήνα με επιπλέον οχήματα της Υπηρεσίας. 
Σημειώνεται πως για την πυρκαγιά οι κάτοικοι έχουν λάβει επείγουσα ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία ώστε να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών. 
 
 
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ του Σαββάτου και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν στην κατάσβεσή της. Το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται η αποδέσμευση του επιπλέον ανθρώπινου δυναμικού που μεταφέρθηκε στο νησί της Τήνου για την αντιμετώπιση της φωτιάς. 
 
Ευχαριστήριο Δημάρχου Γιάννη Σιώτου 

"Η φωτιά είναι, ευτυχώς, σε ύφεση Εμείς, όμως, παραμένουμε σε ετοιμότητα.

Ευχαριστώ την Πολιτική Προστασία για την άμεση κινητοποίηση και ειδικά τον Γ.Γ. - Αντιστρατηγο Π.Σ. ε.α κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου για την μίσθωση του Superferry και την αποστολή πυροσβεστικων οχημάτων και πυροσβεστων (αυτονόητα, ευχαριστώ και τους Αφούς Στεφάνου που ανταποκριθηκαν άμεσα στο αίτημα μου). Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (Περιφερειαρχη, Αντιπεριφερειαρχη Κυκλάδων και Επαρχο) που από τη πρώτη στιγμή ήταν κοντά μας και συντόνισε την άμεση αποστολή οχημάτων και πυροσβεστων από Σύρο και Άνδρο.

Φυσικά, κατά βάση ευχαριστώ το Πυροσβεστικο Κλιμάκιο Τήνου για την σκληρή δουλειά και υπερπροσπαθεια, την Υπηρεσία Ύδρευσης και το Α.Τ. Τήνου για την ταχύτατη ανταπόκριση και τους συμπολίτες μου για την ψύχραιμη αντιμετώπιση και βοήθεια τους".

Ετικέτες: