“ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σάλος με ιερέα στο αυτόφωρο

Ποινική δίωξη εναντίον του άσκησε η Εισαγγελία Βόλου
  • Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022 - 06:23

Ποινική δίωξη για φθορές και για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αδύναμου προς αντίσταση ατόμου άσκησε η Εισαγγελία Βόλου στον 57χρονο ιερέα από το Πήλιο που συνελήφθη προχθές το βράδυ μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με το χθεσινό αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Ο ιερέας κρατήθηκε όλο το βράδυ σε Αστυνομικό Τμήμα του Πηλίου και χθες οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις του αν και η πρεσβυτέρα δεν επιθυμούσε την ποινική του δίωξη. Η ίδια πάντως, μόλις πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε απευθυνθεί σε ομάδα κακοποιημένων γυναικών και είχε κοινοποιήσει το πρόβλημά της.

Ο ρασοφόρος επέστρεψε σπίτι του προχθές το απόγευμα και προκάλεσε μεγάλη φασαρία. Έσπασε αντικείμενα της κουζίνας, φώναζε, χτύπησε τη σύζυγό του στο κεφάλι και στο πρόσωπο με τα χέρια του.

Προκάλεσε τόσο μεγάλη αναστάτωση, που η σύζυγός απευθύνθηκε για πρώτη φορά στην Αστυνομία φοβούμενη πλέον για τα χειρότερα, αφού τα σκηνικά βίας στο σπίτι είναι επαναλαμβανόμενα, σύμφωνα με πληροφορίες, και ας μη τα καταγγέλλει στις αρχές.

Η εικόνα της συζύγου προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. Ηταν διαρκώς με σκυμμένο το κεφάλι λες και έκανε κάτι κακό ή ίσως επειδή φοβόταν νέο περιστατικό ακόμη και εντός του χώρου των δικαστηρίων.

Ο 57χρονος παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου από το οποίο ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του διά του συνηγόρου υπεράσπισής του.

Ο συνήγορος επισήμαινε διαρκώς στο δικαστήριο πως η παθούσα δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου και θέλει να γυρίσει στο σπίτι της.

Το ίδιο είπε και η σύζυγος του ιερέα, η οποία παρέμενε στο δικαστήριο με το κεφάλι σκυφτό εμφανώς αποπροσανατολισμένη και φοβισμένη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου και ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε τη διατήρηση της κράτησής του.

Η παθούσα ρωτήθηκε αν υπάρχουν διαρκώς επεισόδια στο σπίτι και απάντησε πως ο ιερέας είναι νευρικός με τον εισαγγελέα έδρας να προτείνει διατήρηση της κράτησης του ιερέα μέχρι τη δίκη.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης αντέτεινε πως ο κατηγορούμενος έχει χώρο για να φιλοξενηθεί προσωρινά μέχρι τη δίκη και επέμενε πως η σύζυγός του θέλει να γυρίσει στο σπίτι. Ο ίδιος επισήμανε ακόμη πως ενδέχεται να υποβληθεί αίτημα για ποινική διαμεσολάβηση.

Επισημαίνεται πως το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος ανίκανου προς αντίσταση προσώπου, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο και δεν απαιτείται να υποβληθεί μήνυση σε αντίθεση με το δεύτερο αδίκημα με το οποίο βαρύνεται ο ρασοφόρος.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφάσισε να άρει την κράτηση και επέβαλε τον όρο στον ρασοφόρο να μην πλησιάζει την οικία της συζύγου του σε απόσταση μικρότερο των 50 μέτρων μέχρι να γίνει το Αυτόφωρο.

Στο δικαστήρια παραβρέθηκε και ένας από τους γιους του κατηγορούμενου που παρακολουθούσε τη διαδικασία χωρίς να επέμβει.

Αρνείται ξυλοδαρμό ο παπάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας φέρεται να υποβαθμίζει το επεισόδιο. Ισχυρίζεται πως υπήρχε απλώς μία ένταση και αρνείται κατηγορηματικά πως χτύπησε τη σύζυγό του.

Στο δικαστήριο, όπου ήταν παρών, δεν ζήτησε «συγγνώμη» για την πράξη του ούτε έδειξε μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του, την οποία ούτως ή άλλως αρνείται.

Ο 57χρονος θα δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Σε βάρος του πάντως υπάρχουν πληροφορίες πως προκαλεί αλλεπάλληλα περιστατικά. Μπορεί η οικογένειά του να δείχνει ανοχή και να μην καταφεύγει στη Δικαιοσύνη, όμως υπάρχουν διαρκώς αναφορές από την τοπική κοινωνία για βίαιες συμπεριφορές και επεισόδια με πρωταγωνιστή τον ιερέα.

Όταν ενημερώθηκε προχθές το βράδυ την κατάσταση η Εισαγγελία Βόλου επενέβη άμεσα και ζήτησε να κινηθεί κανονικά αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, διατάσσοντας κράτηση του κατηγορούμενου το βράδυ.

Έχει καταφύγει σε ομάδα στήριξης γυναικών η πρεσβυτέρα

Πάντως, η παθούσα μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχε απευθυνθεί σε ομάδα στήριξης γυναικών και είχε κάνει γνωστό το πρόβλημά της. Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει, είναι και η ίδια μία από τις τόσες κακοποιημένες γυναίκες θύμα βίας του συζύγου. Μάλιστα, τότε είχε αποχωρήσει από το σπίτι της εξαιτίας των προβλημάτων, αλλά τελικά άγνωστο γιατί, γύρισε πίσω.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ