"Ο Ουράνιος Πατέρας μας να ευλογήσει τον κόπο σας"

  • Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 24 Μαΐου. 2017 - 7:45

Το μήνυμά του προς τους νέους και της νέες της Καθολικής κοινότητας, για το τέλος του διδακτικού έτους και την εκκίνηση των Πανελλαδικών εξετάσεων, εξέδωσε ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, π. Πέτρος Στεφάνου.

Αναλυτικά:

Αγαπητοί μου έφηβοι/ες και νέοι/ες,          

Την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους ακολουθεί η εξεταστική περίοδος Μαΐου – Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν, με τη συνθετική του ικανότητα ο καθένας, το γνωστικό θησαυρό που απόκτησαν σταδιακά καθ’ όλη τη σχολική χρονιά.

Όλοι έχουμε περάσει από αυτήν την ιδιαίτερα απαιτητική εξεταστική διαδικασία και επειδή αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητά της για την αξιολόγηση των μαθητών, γι’ αυτό εμείς οι μεγαλύτεροι σάς ευχόμαστε από καρδιάς “Καλή Επιτυχία”!

Αγαπητοί μου, αυτήν την ώρα η σκέψη μου και η ευχή μου συνοδεύει ιδιαιτέρως τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου στην ξεχωριστή προσπάθειά τους να αναζητήσουν, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την πρόσβασή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αγαπητοί μου Μαθητές και Μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου,

εύχομαι θερμώς, η συμμετοχή σας στη διαδικασία αυτής της εντατικής αξιολόγησης, να φέρει στον καθένα σας και την καθεμιά σας το καλύτερο αποτέλεσμα, ως καρπό μιας σοβαρής και υπεύθυνης προετοιμασίας για την επίτευξη του υψηλού σας στόχου.

Σε όλους σας, λοιπόν, αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες, ως Ποιμένας της Τοπικής μας Εκκλησίας, εύχομαι ολόψυχα να έχετε την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση και ψυχραιμία που απαιτεί η περίσταση και να φτάσετε στο επιθυμητό για τον καθένα αποτέλεσμα.

Επικαλούμαι τον Ουράνιο Πατέρα μας να ευλογήσει τον κόπο σας με πλούσια καρποφορία και τους αγαπητούς γονείς σας για να συνεχίσουν να σας συμπαραστέκονται αποτελεσματικά με τη χάρη Του και σε αυτήν την τελική φάση της φετινής σχολικής σας διαδρομής.

Η ειρήνη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να γαληνεύει την ψυχή και το νου σας, κατά τη διάρκεια της εντατικής αυτής εξεταστικής περιόδου.

Εύχομαι στον καθένα και στην καθεμιά σας καλή επιτυχία.

Με την Αγάπη του Χριστού

+ Πέτρος Στεφάνου

Kαθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης