Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

"Το έργο του Χριστού, έργο σωτηρίας των ανθρώπων"

  • Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 2017 - 09:40

Την αξία του μηνύματος της ταπείνωσης του Θεού προκειμένου να βοηθήσει τον άνθρωπο να τον κατανοήσει αναλύει στη σημερινή διαδικτυακή εκπομπή της η υπεύθυνη των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρα Φετουρή.

Στο πλαίσιο ενός ακόμη ραντεβού της εκπομπής “Μηνύματα Πίστεως” που πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, η ίδια, μιλά επιπλέον, για τη σημασία της πίστης στον Θεό, ως “οδού” για να κατακτήσει ο άνθρωπος τη γνώση της ίδιας της ζωής.

Προλογικά η κ. Φετουρή αναφέρει τα παρακάτω:

“Ο απόστολος Λουκάς αυτήν την Κυριακή μας διηγείται ένα ιστορικό θαύμα του Ιησού Χριστού για έναν δυστυχισμένο και ταλαίπωρο άνθρωπο. Αυτό το ιστορικό θαύμα μας δίνει την αιτία να δούμε τί είναι αυτός ο Ιησούς Χριστός για μένα τον άνθρωπο.

Ο Χριστός έρχεται μέσω των αιώνων σαν Κύριος της ζωής και της ιστορίας μας. Θεραπεύει τους ανθρώπους, στέκεται δίπλα τους, ανεξαιρέτως σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται ο άνθρωπος, όποιος κι αν είναι. Είναι δίπλα σε κάθε πονεμένο και ταλαιπωρημένο άνθρωπο. Οπότε τί βλέπουμε και πού καταλήγουμε ότι ο Θεός είναι αντιπρόσωπος της αγάπης. Ο Θεός αγάπη εστί. Το έργο του Ιησού Χριστού ήταν είναι και θα είναι πάντα ένα έργο ειρήνης και σωτηρίας στους ανθρώπους.

Το έργο αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Γι αυτό ακριβώς είναι και δύσκολο να το γνωρίσουμε, να το αξιολογήσουμε καθώς είναι μία αποκάλυψη. Ένα μυστήριο. (...)”.