Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

Ο Θεός αγάπη εστί

  • Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, 2017 - 10:00

Η αγάπη και η ανάγκη του ανθρώπου να την αναζητήσει και να τη γνωρίσει είναι το θέμα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, όπως σημειώνει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή. Πρότυπο της αγάπης ο Θεός, που αγάπησε τόσο πολύ τον κόσμο και έστειλε σε αυτόν τον Υιό του να σταυρωθεί και να υπογράψει την αγάπη αυτή με το ίδιο του το αίμα. Πάνω στο σταυρό, ο Κύριος έδειξε στους ανθρώπους πόσο πολύ τους αγαπάει.

Η αγάπη για τον άνθρωπο είναι η μητρική του γλώσσα. Εάν τη γνωρίζεις, μπορείς να συνεννοηθείς με όλους τους ανθρώπους κάθε εθνικότητας. Αυτή η αγάπη αναδεικνύει τον άνθρωπο, τον κάνει έξοχο, μεγάλο, θαυμαστό. Πρόκειται για ένα αναγκαιότατο αγαθό και ένα απαραίτητο προσόν το οποίο θα πρέπει να το κατακτήσει και να το έχει σαν μοναδικό μέσο για να εκπληρώσει τον ύψιστο προορισμό του πάνω στη γη.

Τρεις λέξεις στο ευαγγέλιο μας εξηγούν ποιος είναι ο Θεός που ζητάει αγάπη. «Θεός αγάπη εστί». Είναι οι λέξεις του Αγίου πνεύματος προς τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο. Δύσκολο πράγμα να καταφέρεις να αγαπάς τον Θεό και ταυτόχρονα τον πλησίον σου. Εάν καταφέρεις να νιώσεις αυτή την αγάπη τότε γνωρίζεις το τραγούδι που συνέθεσε ο ίδιος ο Θεός, τα έργα του οποίου είναι ένα ποίημα, μια σοφία. Το τραγούδι μελοποίησαν οι άγγελοι, το μετέδωσαν στη γη τη βραδιά που γεννήθηκε ο Χριστός, μας έδειξαν την άρρητη αγάπη του και τη μετέβαλαν σε μια ευλογία για τη γη. Ο Ύμνος της Αγάπης, όπως είναι γνωστό στον χριστιανικό κόσμο το τμήμα του 13ου Κεφαλαίου της της Προς Κορινθίους Α' Επιστολής του Αποστόλου Παύλου προς την παλαιοχριστιανική αδελφότητα της Αρχαίας Κορίνθου και διασώζεται μέσω της Καινής Διαθήκης, είναι ένα από τα πιο αξιόλογα κείμενα της Αγίας Γραφής.

Σύμφωνα με την επιστολή του Αποστόλου Παύλου, το δώρο της αγάπης έχει τόσο μεγάλη αξία που ξεπερνά κάθε αρετή.