Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου τίμησε την εκπαιδευτικό Ειρήνη Δράκου

  • Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2017 - 13:14

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε και εφέτος η καθιερωμένη μεθέορτος Μουσική και Πνευματική Εκδήλωση, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Σμυρνης κ. Συμεών και Σύρου κ. Δωροθέου Β' , του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, Αντιδημάρχων και Συμβούλων του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, του Προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών και πλήθους φιλόμουσων Συριανών.
 Η Εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της μουσικής, ως μέσου λατρείας του Θεού και ηθικοποίησης του ανθρώπου, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα.
 Το μουσικό μέρος περιελάμβανε εννέα εμβληματικά τραγούδια της σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής, τα οποία απέδωσαν με επιτυχία και καταχειροκροτούμενοι οι Συριανοί Καλλιτέχνες, κυρίες Ελπίδα Γάδ και Λένα Χατζηγρηγορίου και κύριοι Αλέξανδρος Μήτσης και Νικόλαος Βαρθαλίτης.
Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' απένειμε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στη συνταξιοδοτηθείσα Εκπαιδευτικό και Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σύρου κα Ειρήνη Δράκου, η οποία το παρέλαβε, υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, εμφανώς συγκινημένη και με πολλές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' .
Τέλος, ο Δημοσιογράφος κ. Παν. Κουλουμπής προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' πιστό αντίγραφο Βασιλικού Διατάγματος της 8ης Δεκεμβρίου 1901, με το οποίο ο Βασιλεύς Γεώργιος Α' όριζε τον Άγιο Νικόλαο Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού.
Η Εκδήλωση επελέγη με Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τα Συριανά Κάλαντα, που απέδωσαν Μέλη της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Σύρου και της Χορωδίας του Αγίου Νικολάου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ιω. Αργυρίου.
  Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές της Εκδήλωσης, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' και ευχήθηκε σε όλους για τις επερχόμενες εορτές.