Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

"Με την πίστη και την προσευχή μου σώζω όποιον αγαπώ"

  • Σάββατο, 3 Μαρτίου, 2018 - 10:02

 

Η δύναμη της προσευχής και της πίστης για τη σωτηρία όχι μόνο του εαυτού μας αλλά και όλων των αγαπημένων προσώπων μας είναι το μήνυμα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής.

Όπως υπογραμμίζει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, οι Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι μια σκάλα που μας ανεβάζει όλο και πιο ψηλά σε πνευματικό επίπεδο. Το κάθε σκαλοπάτι της είναι μια έκπληξη, αρκεί εμείς να πάρουμε στα σοβαρά αυτό το πνευματικό ταξίδι και να αρχίζουμε να σιγοτραγουδάμε το «Αλληλούια» και το «Κύριε Ελέησον». Τότε θα δούμε ότι αυτό, το ταξίδι μας αναγεννάει και μας γεμίζει με αισθήματα αισιοδοξίας, ουράνια.

Οι ακολουθίες της Τεσσαρακοστής μας δίνουν το νόημα του ταξιδιού και μας δείχνουν το τέρμα του, που είναι το Άγιο Φως της Αναστάσεως.

«Νιώθω αυτό το Φως να αγκαλιάζει όλη την ύπαρξή μου και να γίνομαι ένας πιο τέλειος άνθρωπος, να καταλαβαίνω γιατί ήρθα σε αυτό τον κόσμο, ποιος είναι ο προορισμός μου. Και μέσα στο αυτί μου φτάνει μια γλυκιά φωνή, η φωνή του Χριστού που μου λέει «Παιδί μου είμαι κοντά σου, μην φοβάσαι».

Οι Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι ένα μεγάλο σχολείο που μας δίνει τις κατευθύνσεις, κάθε φορά και ένα θαυμάσιο μήνυμα.

Η πρώτη Κυριακή μας έδωσε πώς πρέπει να πιστεύω και να εκδηλώνω αυτή την πίστη. Πώς να έχω ορθό λόγο, ορθό πόθο για να δηλώνω αυτή την πίστη. Η δεύτερη Κυριακή συνδέει την πίστη με την αγάπη, δίνοντας πως η αγάπη, χάρη στη μεγάλη δύναμή της, μπορεί να κινήσει και ένα βουνό.

«Το θαύμα που περιμένω να δω, είναι η ψυχή μου να πλημμυρίσει γαλήνη, ηρεμία».

Στη σημερινή περικοπή, ο Απόστολος Παύλος μας πληροφορεί ότι ο Χριστός βρίσκεται σε ένα σπίτι στην Καπερναούμ, παρουσία πλήθους κόσμου που έχει συρρεύσει για τον ακούσει. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκονται και τέσσερις φίλοι οι οποίοι έχουν έναν κοινό φίλο, παράλυτο τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχή του. Οι φίλοι πέρασαν τον κόσμο και ανέβασαν τον παράλυτο πάνω στη στέγη και από κει τον κατέβασαν μπροστά στον Χριστό. Δεν ειπώθηκαν πολλά λόγια, μιλούσε η αγάπη και η πίστη αυτών των ανθρώπων. Ο Χριστός τα αναγνώρισε στα μάτια τους και είπε στον παράλυτο «Σου αφαιρώ τις αμαρτίες σου, σε κάνω ευτυχισμένο για την πίστη και την αγάπη των φίλων σου».

«Έτσι, ο Χριστός μας δίνει ένα μήνυμα, ότι με την προσευχή μου και την πίστη μου σώζω όποιον αγαπώ και θέλω να τον βοηθήσει ο Χριστός».