Θρησκευτικό μεγαλείο στην αρχόντισσα Ερμούπολη

  • Παρασκευή, 6 Απριλίου, 2018 - 23:39

Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής μέθεξης κορυφώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής το Θείο Δράμα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η οποία κατακλύστηκε από πλήθος επισκεπτών και ευσεβών πιστών της Σύρου που συνέρρευσαν στο ιστορικό κέντρο για να παρακολουθήσουν την αξιοθαύμαστη συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών της πόλης.

Διάχυτη ήταν η συγκίνηση κατά τη λιτάνευση των ιερών κουβουκλίων των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου, οι οποίες πλαισιωμένες από χορωδίες, μυροφόρες και τα μέλη των νεανικών συνάξεων των ενοριών, κατέληξαν στην ιστορική πλατεία Μιαούλη, όπου αναπέμφθηκε δέηση και εόρτιος λόγος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεος Β'.

Πένθιμα εμβατήρια παιάνισε η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολεως, υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Alice Labarche, ενώ ύμνους απέδωσε η ανδρική χορωδία του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου. Τις λιτανευτικές πομπές συνόδευσε αντιπροσωπεία των Προσκόπων Σύρου.

Ανάμεσα στους επισήμους που παρευρέθηκαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, της καθιερωμένης συνάντησης των τριών Επιταφίων, προηγήθηκε η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ερμουπόλεως, της Καθολικής Εκκλησίας.